Головний інгредієнт шашлику – м'ясо. Для цієї страви найкраще підійдуть ошийок або корейка, а також вирізка і биток на кістці. Кулінари не рекомендують брати окіст і взагалі задню частину. Там менше жиру і шашлик може вийти жорстким.
Шеф-кухар Ігор Брагін: Найкраще робити шашлик зі свинини, тому що вона швидко маринується. У нашій країні це досить м'яке м'ясо.
Щоб відрізнити якісне м'ясо, потрібно знати кілька правил:
- Якщо хоча б трохи пахне затхлістю або хімією, відмовтеся від покупки;
- Хороше м'ясо рожеве і пружне;
- Придавіть свинину пальцем і відпустіть. Якщо м'ясо почне пружинити, воно свіже.
Ми підготували для вас два рецепти, щоб шашлик вийшов соковитим і смачним навіть в руках недосвідченого кулінара. Для першого вам знадобляться: вирізка, цибуля, вершки, кефір і соєвий соус.
Ігор Брагін: На кілограм м'яса – 400-500 г цибулі. Вершки краще використовувати 30% і вище, і 600 г кефіру. Цей маринад повинен повністю покрити м'ясо.
Свинину слід поставити в холодильник на ніч. Це додасть особливу м'якість і вершковий смак.
А ось наступний рецепт – для тих, хто не любить чекати, тому що маринується м'ясо всього годину, і витрати мінімальні.
Ігор Брагін: Берете сіль і гарненько просолюєте биток з одного боку. Нарізану цибулю розминаєте руками, щоб сік розпушив м'ясо.
М'ясо потрібно буде посипати меленим червоним перцем, а потім зробити своєрідний "масаж", щоб воно промаринувалося з двох сторін.
Шеф-кухар зізнається: чорного списку з продуктів для маринадів немає, але радить не захоплюватися спеціями.
Ігор Брагін: Я не рекомендую використовувати добавки для шашликів. Потрібно вміти приготувати таку суміш, щоб м'ясо віддало свій неповторний смак.
Потім смажимо м'ясо, наливаємо келих вина або соку і насолоджуємося смаком шашлику в приємній компанії.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлику. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на вогні.