I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати і замаринувати м'ясо для шашлику

Корисні поради від шеф-кухаря Ігоря Брагіна

Головний інгредієнт шашлику – м'ясо. Для цієї страви найкраще підійдуть ошийок або корейка, а також вирізка і биток на кістці. Кулінари не рекомендують брати окіст і взагалі задню частину. Там менше жиру і шашлик може вийти жорстким.

Шеф-кухар Ігор Брагін: Найкраще робити шашлик зі свинини, тому що вона швидко маринується. У нашій країні це досить м'яке м'ясо.

Реклама

Щоб відрізнити якісне м'ясо, потрібно знати кілька правил:

  • Якщо хоча б трохи пахне затхлістю або хімією, відмовтеся від покупки;
  • Хороше м'ясо рожеве і пружне;
  • Придавіть свинину пальцем і відпустіть. Якщо м'ясо почне пружинити, воно свіже.

Читайте також:

Ми підготували для вас два рецепти, щоб шашлик вийшов соковитим і смачним навіть в руках недосвідченого кулінара. Для першого вам знадобляться: вирізка, цибуля, вершки, кефір і соєвий соус.

Реклама

Ігор Брагін: На кілограм м'яса – 400-500 г цибулі. Вершки краще використовувати 30% і вище, і 600 г кефіру. Цей маринад повинен повністю покрити м'ясо.

Свинину слід поставити в холодильник на ніч. Це додасть особливу м'якість і вершковий смак.

Реклама

А ось наступний рецепт – для тих, хто не любить чекати, тому що маринується м'ясо всього годину, і витрати мінімальні.

Ігор Брагін: Берете сіль і гарненько просолюєте биток з одного боку. Нарізану цибулю розминаєте руками, щоб сік розпушив м'ясо.

М'ясо потрібно буде посипати меленим червоним перцем, а потім зробити своєрідний "масаж", щоб воно промаринувалося з двох сторін.

Вирізка і ошийок – найкраще м'ясо для шашлику
Вирізка і ошийок – найкраще м'ясо для шашлику

Шеф-кухар зізнається: чорного списку з продуктів для маринадів немає, але радить не захоплюватися спеціями.

Ігор Брагін: Я не рекомендую використовувати добавки для шашликів. Потрібно вміти приготувати таку суміш, щоб м'ясо віддало свій неповторний смак.

Потім смажимо м'ясо, наливаємо келих вина або соку і насолоджуємося смаком шашлику в приємній компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлику. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на вогні.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти