Сезон картоплі розпочато – урожай зібрали і масово продають на ринках. Скільки коштує кілограм картоплі і як відрізнити технічну від так званої столової – читайте в матеріалі. А також записуйте рецепт осінньої картопляної закуски з ніжною сирною начинкою і ароматним беконом від телеведучого і кулінарного ентузіаста Григорія Германа.
За підрахунками, в середньому кожен українець щодня споживає близько 160 грамів картоплі або виробів з неї. І не дивно! Борщі і супи, деруни, а картопля в мундирах, пюре або смажена – улюблені гарніри українців. Сезон картоплі розпочато, і всі запасаються мішками на зиму.


Зараз кілограм картоплі коштує від 8 гривень. Але мало хто знає, що на ринках дуже часто користуються необізнаністю покупців і продають так звану технічну картоплю замість звичайної.
Неїстівна картопля, тобто технічна, часто дуже велика і має незрозумілу форму – з кутами і вигинами. А їстівна – столова – має рівну гладку поверхню, не більше 5-7 сантиметрів. І якщо ви варите картоплю, а вона швидко розпадається, знайте – це технічна, краще таку не вживати.

Вибравши правильну і корисну картоплю, можете приготувати з неї оригінальну закуску за рецептом ведучого Григорія Германа.
Картопляна закуска з сирною начинкою і беконом: рецепт

- Відварна картопля – 5 шт.
- Бекон – 300 г
- Твердий сир – 200 г
- Сметана – 2 ст.л.
- Зелена цибуля, базилік, зубок часнику
- Перець мелений, мускатний горіх і сіль
Для початку треба подрібнити часник із сіллю. Сир натерти і нашаткувати зелень – цибулю і базилік. Всі ці інгредієнти змішати, додаючи спеції і сіль.
Відварну картоплю в мундирі надрізати і вибрати серединку, зробивши формочки для пікантної сирної начинки. Покласти начинку в картоплю і обернути тоненькими смужками бекону, закріплюючи зубочистками. Готову закуску відправити на гриль і смажити до готовності.
Як готувати – дивіться також у відео:
Раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.