Головна Сьогодні

Як вибрати і приготувати ідеальну картоплю: рецепт осінньої закуски з беконом

Кожен українець в середньому щодня споживає близько 160 грамів картоплі

Сезон картоплі розпочато – урожай зібрали і масово продають на ринках. Скільки коштує кілограм картоплі і як відрізнити технічну від так званої столової – читайте в матеріалі. А також записуйте рецепт осінньої картопляної закуски з ніжною сирною начинкою і ароматним беконом від телеведучого і кулінарного ентузіаста Григорія Германа.

За підрахунками, в середньому кожен українець щодня споживає близько 160 грамів картоплі або виробів з неї. І не дивно! Борщі і супи, деруни, а картопля в мундирах, пюре або смажена – улюблені гарніри українців. Сезон картоплі розпочато, і всі запасаються мішками на зиму.

Картопляні млиці боксті
Картопляні млиці боксті
Фото: povar.ru

Зараз кілограм картоплі коштує від 8 гривень. Але мало хто знає, що на ринках дуже часто користуються необізнаністю покупців і продають так звану технічну картоплю замість звичайної.

Неїстівна картопля, тобто технічна, часто дуже велика і має незрозумілу форму – з кутами і вигинами. А їстівна – столова – має рівну гладку поверхню, не більше 5-7 сантиметрів. І якщо ви варите картоплю, а вона швидко розпадається, знайте – це технічна, краще таку не вживати.

Вибравши правильну і корисну картоплю, можете приготувати з неї оригінальну закуску за рецептом ведучого Григорія Германа.

Картопляна закуска з сирною начинкою і беконом: рецепт

Картопляні "гармошки" з беконом і сиром
Картопляні "гармошки" з беконом і сиром
Фото: Depositphotos

  • Відварна картопля – 5 шт.
  • Бекон – 300 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Зелена цибуля, базилік, зубок часнику
  • Перець мелений, мускатний горіх і сіль

Для початку треба подрібнити часник із сіллю. Сир натерти і нашаткувати зелень – цибулю і базилік. Всі ці інгредієнти змішати, додаючи спеції і сіль.

Відварну картоплю в мундирі надрізати і вибрати серединку, зробивши формочки для пікантної сирної начинки. Покласти начинку в картоплю і обернути тоненькими смужками бекону, закріплюючи зубочистками. Готову закуску відправити на гриль і смажити до готовності.

Як готувати – дивіться також у відео:

Раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти