I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати і приготувати ідеальну картоплю: рецепт осінньої закуски з беконом

Кожен українець в середньому щодня споживає близько 160 грамів картоплі

Сезон картоплі розпочато – урожай зібрали і масово продають на ринках. Скільки коштує кілограм картоплі і як відрізнити технічну від так званої столової – читайте в матеріалі. А також записуйте рецепт осінньої картопляної закуски з ніжною сирною начинкою і ароматним беконом від телеведучого і кулінарного ентузіаста Григорія Германа.

За підрахунками, в середньому кожен українець щодня споживає близько 160 грамів картоплі або виробів з неї. І не дивно! Борщі і супи, деруни, а картопля в мундирах, пюре або смажена – улюблені гарніри українців. Сезон картоплі розпочато, і всі запасаються мішками на зиму.

Реклама

Картопляні млиці боксті
Картопляні млиці боксті

Зараз кілограм картоплі коштує від 8 гривень. Але мало хто знає, що на ринках дуже часто користуються необізнаністю покупців і продають так звану технічну картоплю замість звичайної.

Неїстівна картопля, тобто технічна, часто дуже велика і має незрозумілу форму – з кутами і вигинами. А їстівна – столова – має рівну гладку поверхню, не більше 5-7 сантиметрів. І якщо ви варите картоплю, а вона швидко розпадається, знайте – це технічна, краще таку не вживати.

Реклама

Читайте також:

Вибравши правильну і корисну картоплю, можете приготувати з неї оригінальну закуску за рецептом ведучого Григорія Германа.

Картопляна закуска з сирною начинкою і беконом: рецепт

Реклама

Картопляні "гармошки" з беконом і сиром
Картопляні "гармошки" з беконом і сиром

  • Відварна картопля – 5 шт.
  • Бекон – 300 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Зелена цибуля, базилік, зубок часнику
  • Перець мелений, мускатний горіх і сіль

Для початку треба подрібнити часник із сіллю. Сир натерти і нашаткувати зелень – цибулю і базилік. Всі ці інгредієнти змішати, додаючи спеції і сіль.

Відварну картоплю в мундирі надрізати і вибрати серединку, зробивши формочки для пікантної сирної начинки. Покласти начинку в картоплю і обернути тоненькими смужками бекону, закріплюючи зубочистками. Готову закуску відправити на гриль і смажити до готовності.

Як готувати – дивіться також у відео:

Раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти