Ніжні суцвіття капусти ідеально поєднуються зі смаженими печерицями та пікантним сирним соусом. Якщо ви плануєте використовувати заморожену кольорову капусту, бланшуйте її протягом однієї хвилини.
Запіканка із цвітної капусти
Складові:
- 1 качан цвітної капусти (близько 700 г)
- 1,5 літра води
- 1 ч.л. солі
- 75 г сиру
- 200 г свіжих печериць
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 1,5 склянки молока
- 30 г борошна
- 50 г вершкового масла
- 0.5 ч.л. гірчиці
- мелений чорний перець
- мускатний горіх
- сіль
- зелень
Рецепт приготування:
- Цвітну капусту розібрати на великі суцвіття. Закип'ятити воду разом із сіллю, додати капусту і варити від моменту закипання 4 хвилини. Перекласти шумівкою на тарілку.
- Шматочок твердого сиру натерти на крупній тертці.
- Свіжі гриби промити, обсушити і нарізати великими тонкими слайсами.
- На сковороду налити столову ложку рослинної олії, додати гриби і обсмажити до готовності. Посолити і поперчити.
- Перекласти обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху викласти суцвіття цвітної капусти.
- Приготувати сирний соус: на сковороду покласти шматочок вершкового масла і почекати, поки воно розтане. Додати борошно, швидко розмішати. Відразу влити молоко і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Як тільки маса стане однорідною, додати тертий сир.
- Розмішати, включити мінімальний вогонь. Додати всі приправи, ретельно перемішати і зняти соус з плити.
- Отриманим соусом залити гриби і цвітну капусту. Зверху все посипати панірувальними сухарями і тертим сиром.
- Надіслати форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 20-30 хвилин. Запіканка повинна підрум'янитися.
- Перед подачею прикрасити нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату Цезар із цвітною капустою від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати дієтичну запіканку з цвітної капусти від Аніти Луценко.
Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони: