Новий рік – рік металевого Бика. Важливо пам'ятати, що, по можливості, страви з яловичини потрібно виключити. Замість цього зробіть акцент на частування, де буде багато овочів і зелені. Салати і закуски дозволяється прикрашати консервованими кукурудзою і горошком. Щодо десертів, то Металевий Бик буде радий, якщо ви їх приготуєте вдома. І не обов'язково, щоб вони були неймовірно вишуканими та складними у виконанні. Головне – готувати новорічні страви з душею. Нижче представлені оригінальні рецепти для Нового року-2021
Салат "Бичок"

- 2 шт. – картопля відварена
- 100 г – морква по-корейськи
- 3 шт. – яйця відварені
- 100 г – сир
- 150-200 г – відварене куряче філе
- майонез
- зелень
Для прикраси

- 2-3 шт. – морква відварна
- 2 шт. – варені яйця
- перець чорний горошком
- гвоздика (спеція)
Як приготувати
- Картоплю натираємо на крупній тертці, викладаємо першим шаром на тарілку сервіровки. Потім змащуємо майонезною сіточкою.
- Наступний шар викладаємо моркву по-корейськи, змащуємо майонезом.
- Курку дрібно нарізаємо. Викладаємо третій шар, змащуємо майонезом.
- Яйця і сир натираємо на дрібній тертці – це завершальний шар.
Прикрашаємо салат "Бичок"
- З моркви вирізаємо роги і вуха
- Четвертинка вареного яйця – "голова" Бика
- Половина яйця – "мордочка"
- Гвоздика – "очі"
- Перець – "ніс"
Прикрашаємо салати малюнками у вигляді бика за допомогою соусів (майонез, сметана)

Адже із салатами простіше – тут велику роль відіграє ваша фантазія. І якщо з вирізанням мордочки бика з продуктів заморочуватися не хочеться, як це пропонують в рецепті салату "Бичок", зробіть це за допомогою соусів.
Вам потрібно знайти малюнок бика (голови), роздрукувати на папері і вирізати. За допомогою кондитерського пакета, окреслити малюнок (вже на салаті) по контуру, потім – доопрацювати деталі. Або ще один варіант прикраси з допомогою трафарету. Якщо ваш салат прикрашатиметься тертим сиром або жовтком, покладіть на верхівку страви трафарет і прикрасьте салат. Коли трафарет забереться, ви отримаєте зображення отакого класного бика.

Тобто зустрічати рік Металевого Бика ви будете у всеозброєнні, у всякому разі, салати задаватимуть тон святу.
І, звісно, можна спекти торт у вигляді бика – прекрасний десерт і не такий складний у приготуванні.
Торт "Бичок"

Інгредієнти
- 4 шт. – яйця
- 1,5 ск. – цукор
- 1 ск. – борошно пшеничне
- 1,5 ск. – сметана
- пакетик згущувача
- 5-6 шт. – пісочне шоколадне печиво
- 4 шт. – шоколадних драже (2 червоних, 2 чорних)
- по 1 пакетику – барвник харчовий (червоний, зелений)
- банан
- олія
- лимонний сік
- сіль
Спосіб приготування
- Курячі яйця вбийте в ємність блендера, всипте туди ж 1 склянку цукру і 2 щіпки солі. Збийте все приблизно 4-5 хвилин в пишну піну.
- Всипте в яєчну масу пшеничне борошно і вимішайте. Змастіть форму олією, викладіть в неї бісквітне тісто і помістіть в піч, розігріту до 180 градусів.
- Коли бісквіт охолоне, розріжте його горизонтально на три частини.
- Сметану збийте з половиною склянки цукру і загустителем для сметани.
- На перший корж викладіть третину сметанного крему, розрівняйте. Банан очистіть і наріжте скибочками.
- Два скибочки змочіть лимонним соком, щоб вони не потемніли і відкладіть – це будуть вушка бичка.
- Решту банана розподіліть на крем і накрийте другим коржем.
- З третього коржа виріжте голову і ніжки, викладіть на другий корж, намащуючи сметанним кремом.
- Змажте зверху кремом.
- Дайте торту просочитися приблизно 1-2 години на холоді. Розріжте одне печиво навпіл – це будуть копита.
- Змастіть сметанним кремом і прикріпіть до ніжок бичка.
- Решту печива подрібніть за допомогою ступки в крихту. Крихтою намалюйте на бичку плями.
- Із залишків бісквіта сформуйте роги, із залишків крему зробіть мордочку бичка і зелену траву, перемішавши половину крему, що залишився, з барвниками.
- Викладіть драже. Прикрасьте торт і подайте до столу.
Тут знайдете 8 рецептів небанальних рецептів корисних страв на Новий рік.
Читайте також:
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік
- Оселедець під шубою: історія і секрети приготування новорічного салату
- Експериментальний олів'є з перепелиним м'ясом від шеф-кухаря Івана Булавіна: рецепт з фото
- Експериментальний олів'є від Діми Борисова: рецепт з фото
- Коктейлі на Новий рік: ТОП-10 святкових рецептів