I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати найпрозоріший холодець на Великдень – 6 лайфхаків

І ще дізнайтеся, що робити, якщо бульйон все-таки вийшов каламутним

Холодець – невід'ємна частина традиційного великоднього столу, крім традиційних цього дня страв. Існує безліч рецептів і секретів його приготування, але важливо, що ми отримаємо в результаті. Часто трапляється так, що бульйон виходить каламутним і має непривабливий вигляд. Для цього важливо знати деякі правила його приготування. Наприклад, перший бульйон треба обов'язково злити, а овочі додавати наприкінці варіння. Отже, 6 лайфхаків, що допоможуть отримати ідеально прозорий холодець.

Як приготувати прозорий холодець

Реклама

jellied-meat-1095674_960_720

Лайфхак №1. Ретельно промивати м'ясо

Щоб м'ясний бульйон вийшов прозорим, перед початком готування м'ясо треба ретельно промити і замочити в холодній воді на 3-5 годин, повністю опустивши м'ясо в воду. Після замочування м'ясо треба знову промити.

Реклама

Лайфхак №2. Злити перший бульйон

Замоченное м'ясо вариться у великій каструлі до закипання, після чого воду потрібно злити, а м'ясо знову промити. Злив першого бульйону і зміна води необхідні для досягнення прозорості. Каструлю, в якій варився перший бульйон, треба помити. Під час варіння другого бульйону необхідно постійно знімати піну. Води в каструлі має бути на 2-5 сантиметрів вище рівня м'яса. Після закипання зменшити вогонь до найнижчого показника і томити бульйон з м'ясом 5-6 годин.

Лайфхак №3. Додавати овочі наприкінці приготування

Реклама

Цибулю, моркву і коріння селери додають в бульйон наприкінці варіння і варять з ними ще близько години (теж на самому повільному вогні). Спеції – сіль, лаврове листя і чорний перець горошком – додають за півгодини до закінчення варіння.

Лайфхак №4. У холодці має бути перець горошком

Перець в холодець треба класти саме горошком, а не мелений – ще одне правило для прозорості.

Лайфхак №5. Після варіння процідити бульйон

Після закінчення варіння м'ясо потрібно відкласти і дрібно нарізати, а бульйон кілька разів процідити через марлю. У форми для застигання викладають овочі для прикраси, часник, нарізане м'ясо і заливають бульйоном.

Лайфхак №6. Акуратно розмішувати бульйон у формах

Якщо форми глибокі, для однорідності холодцю суміш з м'ясом і бульйоном потрібно розмішати, але робити це дуже повільно і акуратно, щоб не зробити бульйон каламутним. Після цього форми ставляться в холодне місце (найкраще – середня полка холодильника) на кілька годин до остаточного застигання.

Як освітлити каламутний бульйон

Існує також кілька способів освітлення бульйону, якщо в процесі варіння він вийшов каламутним. Довести отриманий бульйон до кипіння і влити в нього суміш з половини склянки холодної води і двох збитих білків – згорнувся білок притягне до себе пластівці піни і спливе, після чого все зайве можна буде прибрати з поверхні шумівкою. Також для освітлення холодцю перед закипанням другого бульйону можна додати в нього щіпку лимонної кислоти.

Тут дізнаєтеся, як пофарбувати яйця на Великдень куркумою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти