Різдвяний піст 2019 розпочався 28 листопада і закінчиться 6 січня. Протягом усього цього часу не можна їсти м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як спекти пісні булочки:

Ми розповімо, як зварити простий і смачний суп із сушених грибів з овочами. Для ситності в нього можна додати вермішель.

Пісний грибний суп
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 25 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 жменя сухих грибів
- 1 середня цибулина
- 1 середня морква
- 3-4 картоплини
- 1 ст.ложка борошна
- 1 ч.ложка солі (або за смаком)
- 1/2 ч.ложки чорного меленого перцю (або за смаком)
- 2-3 столові ложки рафінованої олії
- 1,5-2 л води
Спосіб приготування:
- Гриби в сухому вигляді розламати руками і подрібнити в кавомолці або міксері в порошок.
- У каструлю налити воду, всипати грибний порошок і поставити на вогонь.
- У сковорідці підсмажити на рослинному маслі нарізану дрібними кубиками цибулю і нашатковану на крупній тертці моркву, розсипати поверх овочів борошно і пасерувати кілька хвилин, помішуючи.
- Після закипання води покласти в каструлю пассеровку, нарізану кубиками картоплю, додати сіль і перець, знову довести до кипіння, зменшити вогонь до невеликого і варити до готовності 10-15 хвилин.
Як подавати суп
Пісний грибний суп можна їсти з чорним хлібом. У нього можна додати ложку соєвого сметани.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з квасолі з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом вінегрету з маринованими грибами .