Меню під час Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня, може і повинно бути різноманітним. Навіть зі звичної всім картоплі можна приготувати безліч найрізноманітніших страв – смачних і оригінальних.
Ми радимо зварити легкий овочевий суп з кукурудзяною крупою. Він виходить дуже смачним і поживним. Спеції і пряні трави надають страві приголомшливий аромат.
Овочевий суп з картоплею
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 37 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Кукурудзяна крупа – 1/2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Розмарин – 1 гілочка (листочки)
- Оливкова олія – для смаження
- Гаряча вода – 1-1.5 л.
- Сіль, перець – за смаком
- Свіжа зелень – для подачі
Спосіб приготування:
- Овочі помити, почистити і нарізати кубиками.
- У каструлі з товстим дном розігріти масло і викласти моркву, цибулю, селеру, лавровий лист, розмарин і коріандр. Обсмажувати п'ять хвилин.
- Кукурудзяну крупу промити до чистої води.
- До овочів додати порізану картоплю і обсмажувати ще п'ять хвилин.
- Додати промиту крупу, сіль, перець, перемішати, залити водою і варити до готовності крупи.
Як подавати суп
Посипати порізаною свіжою зеленню. Подавати разом з чорним хлібом або лавашем.
Дивіться відео, як приготувати пісну локшину з овочами і креветками:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами незвичайних пісних сніданків .