Різдвяний піст 2019 розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як осучаснити традиційний український борщ:

Приготуйте на обід пісний борщ з кількою в томаті. Він допоможе приємно урізноманітнити ваше меню. Головне – виберіть якісні консерви.

Пісний борщ з кількою в томаті
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 56 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 банка кільки в томатному соусі (бажано з квасолею)
- 1 морква
- 1 цибулина
- 3-4 картоплини
- 1/4 капустини
- 1 маленька буряк – за бажанням
- 1 ст.л. томатної пасти або соусу
- 1 лавровий лист
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Олія для смаження
Спосіб приготування:
- Картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати, моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати.
- Картоплю відварити протягом 10 хвилин, додати нашатковану капусту, лавровий лист, закрити кришкою і готувати на маленькому вогні.
- Тим часом приготувати овочі: на олії злегка обсмажити цибулю, моркву, додати буряк, влити томатну пасту, розведену в декількох ложках окропу.
- Посолити, приправити за смаком і тушкувати хвилин 7-10. Перекласти заправку в каструлю з картоплею і капустою, варити до повної готовності картоплі.
- В самому кінці перекласти в каструлю вміст консервів, перемішати і ще раз приправити.
- Готувати кілька хвилин, вимкнути, закрити кришкою і дати настоятися.
З чим подавати пісний борщ
Подавайте борщ разом із зеленню, чорним хлібом і часником. У тарілку можна додати ложку соєвого сметани.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами .