Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт желейно-сирного торта у вигляді серця на 14 лютого – випікати нічого не треба

Основа торта – пісочне печиво, начинка – повітряна сирна маса, прикрашає десерт ніжна полунична або вишнева глазур
Желейний торт у формі серця
Желейний торт у формі серця

Це коли треба не просто здивувати коханих, а зробити це по-крупному. Десерти у формі серця на 14 лютого є обов'язковими. Є симпатичні прості, а є складніші. Але вони виправдають усі зусилля.

Цей желейно-сирний торт готується дуже просто. Насамперед це не буде важко для тих, хто знає, як приготувати чизкейк без випічки.

Реклама

Принцип такий самий, тільки в начинку потрібно додати желе, а сам десерт прикрасити глазур'ю.

Торт "Серце" на День святого Валентина

Торт у вигляді серця
Торт у вигляді серця

Інгредієнти для основи:

Реклама
  • 200 г розсипчастого печива;
  • 90 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. какао.

Для начинки:

  • 500 г ніжного сиру;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст. л. полуничного або вишневого варення;
  • 1 склянка молока;
  • 10 г желатину;
  • 2 пакетики ванільного цукру.

Для прикраси:

  • 100 г полуничного або вишневого конфітюру;
  • 0,5 склянки води;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна.

Рецепт святкового печива "Червоний оксамит" з тріщинками знайдете тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Для основи подрібнити печиво в крихту.
  2. Додати какао-порошок, а потім влити в нього розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати.
  3. На дно форми у вигляді серця висипати шоколадну пісочну масу, а потім із допомогою ложки або склянки з пласким дном ретельно утрамбувати основу для торта. Поставити в холодильник.
  4. У глибоку миску викласти сир, додати цукор, ваніль і полуничне варення. Перемішати.
  5. Розвести желатин у склянці теплого молока. Помішуючи, довести до кипіння. Коли молоко із желатином трохи охолоне, влити його в сирну суміш.
  6. Перетерти блендером.
  7. Готову начинку вилити зверху на шоколадну основу. Поставити в холодильник на годину.
  8. Полуничний або вишневий конфітюр розвести у воді.
  9. В окремій каструльці розтопити масло. Коли воно стане м'яким, додати ложку борошна з невеликою гіркою. Перемішати та влити розведений конфітюр. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  10. Довести суміш до кипіння та прибрати з вогню. Дати глазурі трохи охолонути.
  11. Дістати торт із холодильника, зверху рівномірно нанести ягідну глазур і знову поставити в холодильник.
  12. За кілька годин зняти бортики і перекласти торт на тарілку. За бажанням прикрасити кокосовою стружкою і листям м'яти.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти