Буженина – один із найкращих м'ясних делікатесів. Для приготування цієї пасхального страви знадобиться корейка без кісточки.
Запечене м'ясо добре як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати разом з гарніром, соусами або робити з ним бутерброди.
Буженина зі свинини з часником


Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 1.5 кг свинини (окіст, карбонад)
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком
- 4-5 зубчиків часнику
- 2 лаврові листки

Спосіб приготування:
- М'ясо вимити, обсушити, нашпигувати часником, натерти з усіх боків сіллю і перцем.
- На лист фольги покласти лавровий лист, зверху викласти м'ясо (жиром вгору), добре загорнути.
- Викласти м'ясо у фользі в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 ° С духовку і запікати приблизно 1.5 години.
- Потім збільшити температуру до 200-225 ° С, вийняти м'ясо, обережно і акуратно відкрити фольгу.
- Полити м'ясо соком, що виділився, і запікати ще 10-15 хвилин.
- Вийняти готове м'ясо з духовки, прикрити знову фольгою і дати постояти 10-15 хвилин.
Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:
Буженина зі свинини в фользі

Час приготування:
- 1.5 години + час на маринування
Інгредієнти:
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 л води
- 2 ст. л. крупної солі
- 5 зубчиків часнику
- 2-3 шт. лаврового листа
- 1 ч. л. перцю горошком
- 1 ч. л. насіння кропу і коріандру
- По 1 ч. л. чабера і орегано або сушеного базиліка
- 1 шт. гіркого стручкового перцю
- 1 ч. л. томатної пасти
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. паприки
Спосіб приготування:
- У посуд для маринування покласти сіль, роздавлений часник, лавровий лист, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і / або коріандру, чабер, орегано. Влити воду, перемішати, поки сіль не розчиниться.
- М'ясо помити і покласти в маринад, поставити в холодильник маринуватися на добу.
- Змішати томатну пасту, рослинну олію і паприку. Цією сумішшю змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати при 180-200 ° С близько 1-1,5 години. При проколі з готового м'яса буде виділятися прозорий сік.
- За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Час від часу поливати соком.
Буженина на Великдень з гірчицею і медом

Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 700-800 г свинячої шийки (м'ясо не повинно бути парним або замороженим)
- 1 ст. ложка гірчиці (бажано зернистої або з червоним перцем)
- 1 ст. ложка рідкого меду
- 3-4 зубчики часнику
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо ретельно промити і обсушити за допомогою паперових рушників.
- Гірчицю змішати з медом до однорідності.
- Нашпигувати свинину часником, посолити і ретельно обмазати гірчично-медовою сумішшю. Залишити маринуватися на 2-3 години в прохолодному місці.
- Нагріти духовку до 220 °С.
- М'ясо скрутити і щільно обв'язати шпагатом Завернути в фольгу, укласти в форму і поставити в духовку на 40-45 хвилин.
- Акуратно зняти фольгу, полити соком і поставити в духовку ще на 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати буженину з часником і морковою