Головна Сьогодні

Як зробити вегетаріанську окрошку на квасі

Рецепт смачної окрошки без м'яса

Окрошка – один з найпопулярніших холодних супів. Зазвичай її готують з м'ясом: відвареною телятиною або куркою, язиком і ковбасою.

Ми пропонуємо вам вегетаріанський варіант окрошки – з овочевим асорті. До перелічених в рецепті інгредієнтів можна додати квашену капусту або мочені гриби.

Окрошка без м'яса

Близнюки – це різноманітність окрошки
Близнюки – це різноманітність окрошки
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 65 ккал на 100 г

Складові:

  • Квас хлібний – 1 л
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Картопля відварна – 4 шт.
  • Морква відварна – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Гірчиця столова – 1 ст. л.
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яєчний білок поріжте на кубики, жовток розітріть з сіллю і гірчицею. Змішайте з квасом.
  2. Всі овочі також поріжте на дрібні кубики і з'єднайте з основою. Дайте настоятися хоча б годину.
  3. Перед подачею розкладіть в тарілки сметану.

Корисна порада

Любителі редиски можуть додати два її види: звичайна рожева і дайкон (білий великий, відрізняється особливою гостротою і пікантним смаком). Щоб прибрати різкий смак редиски, можна попередньо вимочити її добу в холодній воді.

Дивіться відео з незвичайними рецептами окрошки:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодного борщу на квасі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти