Солянка з капусти – проста, ситна і дуже смачна страва. Для її приготування вам знадобляться прості інгредієнти, які можна знайти в будь-якому холодильнику: овочі, копчені ковбаски, зелень і томатний соус.
Дивіться відео, як зробити домашні копченості:
Солянка з капусти з ковбасками
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 95 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста – 500 г
- Томатний соус – 2 ст. ложки
- Копчені ковбаски – 3-4 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Помідор – 1 шт
- Оливкова олія -2 ст. ложки
- Зелень – 1 пучок
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У сковороді або сотейнику розігріти оливкову олію.
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажувати 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Моркву натерти на крупній тертці і додати до цибулі. Гасити на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Помідор обдати окропом і очистити від шкірки, нарізати кубиками і додати до цибулі і моркви. Туди ж покласти томатний соус, перемішати і тушкувати 5-7 хвилин.
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою, додати до овочів, перемішати і тушкувати 10-15 хвилин під закритою кришкою.
- Нарізати ковбаски і відправити їх до овочів. Тушкувати солянку на середньому вогні 10-15 хвилин, а за 5 хвилин до готовності покласти в неї дрібно посічену зелень.
В якому посуді тушкувати капусту
Посуд варто брати товстостінний, тоді нагрів буде рівномірним і тривалим. Підійдуть чавунна сковорода, качатницю, казан, чавунна або керамічна сковорода-гриль, каструля з товстим дном і антипригарним покриттям.
Для приготування капусти в духовці знадобиться чавунна жаровня, спеціальний керамічний або скляний посуд (жароміцний). Замість кришки ємність можна накрити фольгою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога з квашеною капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами страв з брокколі .