Якщо ви раніше не пробували пудинг з насінням чіа, обов'язково приготуйте його за нашим рецептом. Всього за три хвилини ви отримаєте ніжний десерт, який можна їсти на сніданок або як перекус.
Дивіться відео, як суперфуди впливають на здоров'я:
Насіння чіа – це маленькі темні зернятка. Вони містять досить багато омега-3 і омега-6 жирних кислот, що не виробляються в організмі, однак потрібні для його нормального функціонування. Так, омега-3 необхідні для серця і судин, а омега-6 – для суглобів. Тому регулярне вживання насіння – найкраща профілактика хвороб серцево-судинної системи, "таблетка" від високого тиску і запалення суглобів.
Також цей суперфуд – відмінне джерело кальцію. Ще в продукті багато магнію, тому він відновлює нервову систему, знижує рівень стресу і навіть може вилікувати від депресії. Міститься в суперфуді рослинний білок і незамінні амінокислоти, які теж повноцінно і швидко засвоюються.
Пудинг з насінням чіа
Час приготування:
- 3 хвилини + час для настоювання
Складові:
- 2 чашки рослинного молока
- 6-8 столових ложок насіння чіа (додайте 8, якщо ви хочете більш густий пудинг)
- 1 чайна ложка кориці
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- трохи кленового сиропу зверху (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Змішайте насіння чіа і молоко в мисці або пластиковому контейнері.
- Додайте корицю і ваніль, ще раз добре перемішайте.
- Накрийте і поставте в холодильник на дві години або на ніч.
- Полийте кленовим сиропом або медом.
Як подавати чіа пудинг
Щоб зробити смак пудингу з насінням чіа яскравішим, додайте підсмажені горіхи і свіжі ягоди. Підійдуть волоські горіхи і малина або чорниця.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом десерту з насінням чіа від Тетяни Литвинової.