Випічка з листкового тіста виходить дуже смачною. І зараз вже не потрібно витрачати безліч часу і сил, щоб зробити його вдома – воно продається практично в будь-якому магазині. Для приготування домашніх круасанів з шоколадом підійде як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Все залежить від ваших уподобань.
Чим більше в тісті шарів, тим смачніше виходить випічка. Тому, вибираючи тісто, слід пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів в напівфабрикаті. Хороший показник шарів для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.
Круасани з шоколадом домашні
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 447 ккал
Інгредієнти:
- 2 листи листкового тіста
- 240 г тертого шоколаду
- 1 яйце
- 50 г цукрової пудри
- Борошно – для розкочування
Дивіться відео, як з'явилися круасани:
Спосіб приготування:
- Розморожене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм.
- Розрізать на трикутники. У основу покласти шоколадну крихту або шматочки шоколаду, потім згорнути круасани в трубочку.
- Зверху змастити збитим яйцем.
- Духовку розігріти до 220 ° С. Випікати круасани 20 хвилин до золотистого кольору.
- Дати охолонути протягом п'яти хвилин, потім посипати цукровою пудрою і подавати теплими.
Як правильно розморозити листкове тісто
Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві чебуреки з листкового тіста . "Сьогодні" також ділилися рецептом листкового пирога з лососем і рисом .