Якщо ви любите тематично оформлені страви, приготуйте на Великдень смачний і красивий салат "Нарциси". Ці квіти – символ весни і відродження життя.
У страві важливий не стільки склад, скільки декор. Тому ви можете взяти за основу будь-який рецепт, що вам полюбився.
Салат "Нарциси" на Великдень
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1/2 курячого філе
- 3 курячих яйця
- 1 морква
- 100 г ковбасного сиру
- 1 чайна ложка ріпчастої цибулі
- Кілька пір'їн зеленої цибулі
- Майонез
Спосіб приготування:
- Відваріть моркву в шкірці. Готову моркву залийте на 10 хвилин крижаною водою. Потім очистіть її від шкірки. Спочатку зробіть з моркви прикрасу. Відріжте для "банта" маленькй кружок. За допомогою овочечистки зробіть кілька смужок. Скрутіть з них сім "коронок", за кількістю квітів. Так само зробіть стрічки для "банта".
- Моркву, що залишилася, дрібно поріжте ножем. Відварене куряче філе наріжте кубиками. М'ясо необхідно відварити в підсоленій воді і перед нарізкою дати йому добре охолодитися.
- Відваріть яйця. Відокремте білки від жовтків. З білків за допомогою формочки "Нарцис" виріжте сім квітів. Дірочку в середині зробіть за допомогою насадки "Трубочка". Якщо у вас немає формочки "Нарцис", то пелюстки можна вирізати за допомогою ножа. В цьому випадку розріжте яйце на 6-8 шматочків. Після цього видаліть жовток, а у шматочків зріжте зайвий білок, надавши їм плоску форму. Виріжте з них нерівносторонні п'ятикутники. Це і будуть пелюстки.
- Білок і жовток, що залишилися, натріть на дрібній тертці в окремі тарілки.
- Підготовлені "коронки" з моркви вставте в серединку квітки. Прикраса готова.
- Залишилося підготувати сир і цибулю. Наріжте ці продукти дрібними кубиками. Цибулі в салат потрібно зовсім небагато, приблизно чайна ложка.
- Почніть збирати салат. Першим шаром на дно тарілки викладіть куряче м'ясо, посипте цибулею і змастіть майонезом.
- На шар з курки викладіть моркву і майонез. Третім шаром йде сир. Його також потрібно змастити майонезом, потім викласти шар з яєчного білка. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні салату і змастіть майонезом. Завершальний шар буде з яєчного жовтка.
Як прикрасити салат
Зробіть "стебла" з пір'я зеленої цибулі. Красиво розподіліть "квіти" і сформуйте "бант" з морквяних деталей.
Дивіться відео, як зробити Кобб салат:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати багатошаровий салат з фаршированими яйцями. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кальмарами.