Хот-дог – це сосиска або ковбаска в надрізаної булочці, присмачена майонезом, кетчупом або гірчицею. Як добавки можуть використовуватися свіжі або мариновані овочі, квасоля, картопля, сири, різноманітні соуси, бекон, яблука, крабове м'ясо, арахісове масло, шпинат, грецький йогурт і багато іншого.
Класичний рецепт хот-дога вкрай простий: для нього треба підсмажити довгу булочку і сосиску, вкласти другу в першу і полити все кетчупом. Решта варіації були створені пізніше. Ми пропонуємо кілька рецептів хот-догів, які ви зможете приготувати для себе і своїх близьких.
Хот-дог: рецепт з корейською морквою
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2 булочки для хот-догів
- 2-4 сосиски
- 100 г корейської моркви
- 1 цибулина
- Кетчуп і майонез – за смаком
Дивіться відео, як вибрати безпечні сосиски:
Спосіб приготування:
- Відваріть сосиски.
- Булочки підігрійте і розрізати вздовж, але не до кінця. Змастіть майонезом.
- Викладіть корейську моркву, додайте цибулю кільцями.
- Вкладіть всередину дві маленькі або одну довгу сосиску. Заправити кетчупом і подавати.
Хот-дог: рецепт з сосискою вдома
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 3 булочки для хот-догів
- 3 сосиски
- 120 г моркви по-корейськи
- 200 г пекінської капусти
- 2 ст.л. кетчупу
- 2 ст.л. майонезу
- 0,5 ст. ложки гірчиці
- Сіль
Спосіб приготування:
- Пекінську капусту тонко нашаткуйте. Перекладіть її в миску, додайте трохи солі і перемішайте рукою.
- Для соусу з'єднайте три компонента – майонез, кетчуп і гірчицю.
- Булочки для хот-догів розріжте з одного боку вздовж, не прорізаючи до кінця. Підсушіть булочки розрізом вгору в попередньо розігрітій до 180 ºС духовці, до легкого хрускоту скоринки.
- Відваріть в киплячій воді сосиски, перекладіть на тарілку.
- Акуратно розкрийте булочки і зсередини кожну з них щедро промажьте соусом.
- Потім розкладіть в розрізи морква по-корейськи і салат з пекінської капусти. Тепер вкладіть в кожну булочку по сосиску.
- За бажанням полийте хот-доги гірчицею і кетчупом.
Американський хот-дог: рецепт
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 1 сосиска
- 1 булочка для хот-дога
- 25 г кетчупу
- 25 г гірчиці
Спосіб приготування:
- Зніміть плівку з сосиски, якщо вона не їстівна, і обсмажте ковбаску на сковороді або грилі.
- Змішайте гострий кетчуп з гірчицею. Для більшої пікантності, радимо вибрати гірчицю з солодкуватим смаком.
- Поставте гарячу сосиску в підігріту булочку, зверху покладіть соус.
Французький хот-дог
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 5 булочок для французьких хот-догів
- 5 віденських (ліонських) сосисок
- 1-2 маринованих огірка
- 5 ч.л. майонезу
- 5 ч.л. кетчупу
- 5 ч.л. гірчиці
Спосіб приготування:
- Розігрійте сковороду гриль. Викладіть на неї булочки і обсмажте з обох сторін. Для цього вам знадобиться легкий прес. Якщо у вас є притискний гриль, готуйте в ньому.
- Промокніть сосиски серветкою і викладіть на гарячу сковороду, обсмажте з усіх боків до рум'яного кольору і легких підпалин з усіх боків.
- У кожну булочку викладіть по чайній ложці гірчиці і майонезу. Додайте нарізані мариновані огірки і кетчуп.
- Вкладіть в отвір булочки гарячу сосиску.
- Те ж саме виконайте з іншими булочками, сосисками і соусами.
Хот-дог баварський
Час приготування :
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 6 великих сосисок або ковбасок
- 1 склянки квашеної капусти, добре віджатої
- 1/2 склянки німецької або баварської гірчиці хорошої якості
- 6-8 шматочків швейцарського сиру
- 6 булочок "Брецель" для хот-догів
- Мариновані огірки – за смаком
Спосіб приготування:
- Підсмажте сосиски на грилі.
- Підігрійте булочки і вкладіть в розріз скибочки сиру.
- Намажте гірчицею і додайте сосиски.
- Покладіть зверху порцію квашеної капусти.
- Подавайте разом з маринованими огірками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити корисну домашню шаурму . "Сьогодні" також розповідали, як зробити рулетики з лаваша з куркою .