Головна Сьогодні

Як зробити десерт "Павлова": рецепт приготування

"Павлова" – це десерт з безе, вершкового крему і свіжих ягід або фруктів

Десерт "Павлова" придумали в Новій Зеландії – в 20-х роках минулого століття там гастролювала велика російська балерина Анна Павлова, на честь якої і названо цей торт. Класична "Павлова" – це крихке безе, вершковий крем і полуниця.

У кожній країні десерт подають з різними ягодами і фруктами: в Британії – з малиною, в Америці – з фруктовим асорті, а в Австралії і Новій Зеландії – з полуницею і шматочками маракуї.

"Павлова" з ягодами

"Павлова" з ягодами
"Павлова" з ягодами
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 235 ккал на 100 г

Складові:

Для безе:

  • Яєчні білки – 100 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Ванільний цукор (за смаком)
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч.л.
  • Оцет або лимонний сік – 0,5 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 150 г вершкового сиру
  • 50 г дуже холодних вершків 33%
  • Ягоди або фрукти – за смаком

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки, сіль і лимонний сік збити до м'яких піків на низькій швидкості міксера.
  2. Збільшивши швидкість, всипати цукор. Збити до міцних піків.
  3. Додати крохмаль, збивати ще декілька секунд. Маса буде готова, коли стане дуже щільною.
  4. Перекласти безе в кондитерський мішок. З ним зручніше, але можна працювати і без нього, розрівнюючи збиті білки лопаткою або ложкою.
  5. На пергаменті намалювати коло діаметром 16 см. Перевернути лист зворотною стороною.
  6. У центр кола викласти меренгу і сформувати каркас торта. Якщо ви працюєте з мішком, окресліть спочатку коло, потім заповніть середину. Зробіть бортики, щоб в центрі вийшло поглиблення.
  7. Випікати безе при 80 ºС близько 2 годин. При постукуванні по коржу буде чути порожній звук, але всередині безе буде м'яким. Дістати корж з духовки і повністю охолодити.
  8. Вершки і вершковий сир збити до щільної маси. Можна додати трохи цукрової пудри.
  9. Викласти крем в поглиблення і прикрасити ягодами. Подавати відразу ж.

Корисна порада

Для класичного варіанту крему замість 150 г вершкового сиру візьміть 100 г вершків. Загалом у вас повинно вийти 150 г вершків.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами збивання білків, а також писали, як збити вершки без міксера.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти