Японський чізкейк готується з мінімуму інгредієнтів, але при цьому здатний здивувати своїм ніжним, солодким смаком.
Дивіться відео, як приготувати чізкейк без цукру з полуницею:
Перш, ніж готувати, пам'ятайте, що всі продукти повинні бути кімнатної температури, інакше вони погано будуть збиватися. Також завжди додавайте в чізкейк лимонний сік – він освіжає смак десерту.
Японський бавовняний чізкейк
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 289 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 80 г вершкового масла
- 200 г вершкового сиру
- 6 курячих яєць
- 150 г цукрової пудри
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 60 г борошна
- 100 мл молока
- 2 ст.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
- М'який вершковий сир змішати з розм'якшеним вершковим маслом і збити міксером.
- Додати до маси 75 г цукрової пудри, попередньо просіяний її. Збити.
- Відокремити білки від жовтків.
- Додати в суміш по одному жовтки, збиваючи її. Влити лимонний сік.
- Перемішати борошно і крохмаль і додати в сирну масу. Почати збивати. В процесі поступово додати молоко.
- Окремо збити білки, поступово додаючи в них другу частину цукрової пудри. Яєчні білки збити до піків, щоб вони тримали форму.
- У сирну масу додаємо збиті білки і ретельно перемішуємо.
- Форми для чізкейку змастити вершковим маслом. Покласти тісто до половини форми.
- Будь-чізкейк готується на пару або на водяній бані. Якщо готуєте в звичайній духовці, то вам знадобиться лоток, в який потрібно долити воду.
- Готувати при температурі 150 ° С 50 хвилин. Коли чізкейк готовий, чи не діставайте його відразу, дайте постояти при відкритих дверцятах печі або духовки. Тоді він не опуститься.
Як подавати десерт
У японців дуже лаконічна подача – вони не використовують всілякі соуси. Просто посипте зверху цукровою пудрою і прикрасьте свіжими ягодами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити простий чізкейк з сиру . "Сьогодні" також ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки .