Без в'ялених помідорів складно уявити багато страв італійської кухні. Із сушеними томатами роблять брускети, додають їх в салати і закуски, використовують як начинку для фаршированого м'яса.
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати на зиму в'ялені помідори в олії з часником і сушеним чебрецем.
В'ялені консервовані помідори на зиму


Час приготування :
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів сливка
- 500 мл рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- 3 зубчики часнику
- 2 ст.л. солі
- Чебрець сухий

Спосіб приготування:
- Візьміть велику миску.
- Помідори помийте і розріжте на четвертинки. Видаліть насіння і серединку, залишивши тільки філе на шкірці.
- Очищені зубчики часнику наріжте слайсами.
- Перемішайте помідори, часник, цукор, сіль і часник. Відставте в бік на 20-30 хвилин.
- Додайте столову ложку рослинної олії і перемішайте, щоб томати не прилипали до пергаменту.
- Застеліть деко пергаментом і викладіть помідори.
- Поставте в духовку і готуйте при 120 ºС протягом 2,5 – 3 годин.
- Дайте готовим помідорам охолонути, потім викладіть в банку.
- Розігрійте олію і влийте її в банки з помідорами. Через кілька хвилин закрийте кришками і поставте в комору, щоб взимку насолоджуватися смаком домашніх в'ялених томатів.
На замітку
Італійці сушать помідори на сонці 6-7 годин, а на ніч накривають.
Більш детально – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати в'ялені томати в сушарці, а також ділилися рецептом сушених томатів з орегано і часником.