Буженина – одна з головних страв великоднього столу. Класичний варіант можна урізноманітнити, якщо запекти м'ясо разом з яблуками, лимонною цедрою, розмарином і чебрецем.
Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Свинина з яблуками в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 212 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1.5 кг свинини (биток або ошийок)
- 3 яблука
- 100 мл рослинної олії
- 30 г вершкового масла
- 1/2 шт. лимона
- 2 ст.л. цукру
- Сіль
- Спеції
- Зелень (розмарин, чебрець)
Спосіб приготування:
- Змішайте рослинну олію, сіль і мелений перець.
- Візьміть м'ясо і змастіть його цією сумішшю. Зробіть зверху ромбовидні надрізи.
- Розігрійте духовку до 180 ° С і поставте туди м'ясо.
- Яблука почистіть і наріжте кубиками. Розігрійте трохи рослинної олії на сковороді і всипте цукор. Додайте яблука і закарамелізуйте.
- Через 15 хвилин після початку приготування м'яса викладіть яблука на свинину і поряд з нею.
- Через 25 хвилин знову дістаньте м'ясо, розкладіть зверху шматочки вершкового масла, терту цедру, по кілька гілочок розмарину і чебрецю. Знову поставте в духовку на 25 хвилин або поки буженина не буде готова.
На замітку
Для запікання битка потрібно 15 хвилин на 450 г ваги. Якщо ви готуєте ошийок, знадобиться 30 хвилин на 450 г м'яса.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити буженину з журавлинним соусом .