Українську кухню неможливо уявити без вареників. Їх готують з різними начинками – сиром, картоплею, капустою, вишнею. Сьогодні ми поділимося рецептом несолодких вареників на заварному тісті з картопляним пюре, смаженою цибулею і грибами.
Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти:

Для тіста:
- Масло вершкове – 100 г
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Борошно – 700 г
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 50 мл
Для начинки:
- Картопля – 1 кг
- Сіль – 1 ст.л.
- Цибуля – 300 г
- Печериці – 500 г
- Рослинна олія – для смаження
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- До сотейника покласти масло, додати воду, сіль і цукор. Поставити на вогонь і довести майже до кипіння.
- Зняти з плити, всипати 300 г борошна і швидко перемішати. Перекласти до миски, дати охолонути.
- Додати яйце, кефір і борошно, що залишилося. Замісити м'яке тісто, накрити його і залишити на півгодини.
- Для начинки картоплю відварити в підсоленій воді, розім'яти в пюре. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотистого кольору, додати до картоплі.
- Печериці нарізати кубиками, обсмажити і додати в пюре.
- Тонко розкачати тісто на присипаній борошном поверхні і вирізати склянкою кружечки. Покласти в центр по ложці начинки і защипати краї.
- Опустити вареники в киплячу воду, дати їм спливти і варити ще 2-3 хвилини.
- Подавати гарячими з маслом, сметаною і зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкі ліниві вареники. Ми також розповідали, як зробити ліниві вареники з зеленню за рецептом Руслана Сенічкіна.
Дивіться відео, як відрізнити якісні вареники за звуком: