Рецепт яскравого домашнього пирога з пряною гарбузово-медовою начинкою. Крім ванілі і кориці ви можете додати до начинки мускатний горіх, імбир або корицю.
Гарбузовий пиріг з медом
Складові:

Для тіста:
- Борошно – 6 ст.л.
- Вершкове масло – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – щіпка
- Вода або молоко – 1-2 ст.л.
Для начинки:
- Мед – 2-3 ст.л.
- Гарбуз – 500 г
- Вершкове масло – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Кориця – щіпка
- Лимонна цедра – 1 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ножа
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти разом із сіллю. Додати нарізане невеликими шматочками масло, перетерти руками борошно з маслом в крихту, додати яйце і замісити гладке тісто. При необхідності додати трохи крижаної води або молока.
- Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на півгодини. Викласти тісто у форму діаметром 24 см, сформувавши бортики. Наколоти виделкою і поставити в розігріту духовку до 180 °С на 15 хвилин.
- Приготувати начинку. Гарбуз розрізати на великі часточки, загорнути у фольгу і запекти в духовці при 220-230 °С близько 30-35 хвилин. Розгорнути фольгу і за допомогою чайної ложки і виделки зняти гарбузову м'якоть зі скоринки. Подрібнити блендером.
- Додати мед, вершкове масло, спеції і злегка збити блендером, по одному додати яйця, збиваючи блендером.
- Вилити начинку до форми з тістом. Поставити пиріг в духовку, розігріту до 180 °С і випікати 40-45 хвилин. Перед подаванням остудити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту з гарбузом по-молдавському. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом зігріваючого гарбузового супу.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою й апельсинами від Олексія Суханова: