Головна Сьогодні

Як приготувати гарбузове різотто: рецепт дня

Класичний рецепт італійського різотто

Гарбузове різотто – прекрасний варіант для осіннього вечері. Ця страва просто готується, але виходить дуже смачною і ситною.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью:

Важливо заздалегідь приготувати бульйон і не забути про пармезан, адже саме він стане завершальним штрихом нової блюда.

Різотто з гарбузом без вершків

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 130 ккал на 100 г

Інгредієнти: ⠀

  • 300 г гарбуза
  • 100 г рису
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • Кілька гілочок петрушки
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г пармезану ⠀
  • 0,5 л м'ясного або овочевого бульйону ⠀
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • Сіль за смаком ⠀

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння і нарізати дрібними кубиками. ⠀
  2. Цибуля, часник і зелень дрібно порізати, пасерувати цибулю на рослинній олії, потім додати гарбуз і обсмажити її, помішувати, 10-15 хвилин до м'якості. ⠀
  3. На сковороді розігріти вершкове масло, всипати туди промитий рис і прогріти його 2-3 хвилини.
  4. Невеликими частинами додавати в рис гарячий бульйон, готувати 15-20 хвилин. ⠀
  5. Перекласти в сковороду з рисом обсмажену гарбуз, часник, зелень, перемішати і пару хвилин потомити на повільному вогні.
  6. Посипати тертим сиром, накрити кришкою і залишити настоятися 10-15 хвилин. ⠀

Як вибрати рис для різотто

Справжнє різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти