Дуже смачний сирний пиріг з тонким ароматом ванілі і лимона. Його можна подавати зі свіжими ягодами, варенням, гарячим шоколадом або чаєм.
Повітряний сирний пиріг
Інгредієнти на 6 порцій:

- Жирний домашній сир – 400 г
- Вершки (30%) – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Ваніль – 1 стручок або 1 пакетик ванільного цукру
- Цукрова пудра – 150 г
- Цедра 1 лимона
Для пісочного тіста:
- Вершкове масло – 60 г
- Борошно – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для приготування пісочного тіста в глибокій мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло, борошно і цукор. Розтираємо суміш руками, щоб вийшла велика пісочна крихта. Потім додаємо 1 яйце і ще раз все гарненько вимішуємо. Скачуємо в щільну кульку і відправляємо до холодильника на 10-15 хвилин.
- Після охолодження розкачуємо тісто тонким шаром, викладаємо на дно форми і відправляємо на 10 хвилин до духовки, розігрітої до 200 градусів.
- Після вилучення форми з тістом з духовки злегка придавлюємо тісто долонею (обернувши її рушником), щоб випустити з коржа зайве повітря. Даємо коржу охолонути протягом 10-15 хвилин, а температуру духовки зменшуємо до 170 С.
- Охолоджені вершки збиваємо до кремового стану. Спочатку – на низьких оборотах, потім поступово збільшуємо швидкість обертання міксера. Такий спосіб збивання дозволить вершкам довше залишатися в стабільному, щільному стані.
- Протираємо сир через сито.
- Окремо збиваємо яйця і цукрову пудру до утворення щільної піни.
- Тепер до яєць додаємо перетертий сир, ретельно перемішуємо в однорідну масу. Додаємо ваніль і лимонну цедру. До кремової суміші додаємо по ложці збитих вершків і перемішуємо крем від країв миски до центру. Так наша сирна суміш залишиться повітряною. Суміш виливаємо до форми на тісто.
- Готуємо пиріг на водяній бані. Для цього форму з коржем щільно обертаємо фольгою і ставимо в глибоке деко (якщо форма силіконова то обертати фольгою не потрібно). У цей лист до середини форми наливаємо гарячу воду.
- Випікаємо пиріг 30-40 хвилин при 170 градусах.
- Щоб поверхня готового пирога залишилося рівною і після охолодження, відразу, як тільки дістанемо його з духовки і виймемо його з дека з водою, лезом гострого ножа проводимо по всьому колу, відокремлюючи пиріг від стінок форми.
- Пиріг охолодити протягом 1-2 годин перед подачею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжного сирного крему з фруктами і пластівцями. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом млинцевого торта з сирною начинкою.
Дивіться відео, як приготувати смачний домашній сметанник: