Смачний домашній торт – найкращий десерт на 8 березня. Ми розповімо, як приготувати кокосовий торт "Рафаелло" з мигдалем і кремом з вершкового сиру.
Торт "Рафаелло"
Складові:
Для бісквіта:
- 5 яєць
- 1 склянка цукру
- 3/4 склянки борошна
- 1 ч.л. мигдалевого екстракту
Для крему:
- 500 г вершкового сиру (кімнатної температури)
- 300 г згущеного молока
- 1/2 склянки кокосової стружки
- 1/4 склянки молока
Для пропитки бісквіта:
- 1/2 склянки молока
- 2 ст.л згущеного молока
- 1 склянку подрібненого підсмаженого мигдалю
- 1 стакан кокосової стружки
- 1/2 склянки подрібнених вафель
Для прикраси:
- 1 стакан кокосової стружки
- Кокосові цукерки (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 С. Збити яйця з екстрактом мигдалю і цукром. Суміш має збільшитися втричі в об'ємі. Просіяти борошно на яйця і обережно перемішати, щоб тісто було ніжним і не втратило пишність. Випікати 30 хвилин, готовність перевірити зубочисткою.
- Для крему змішати вершковий сир з маслом і згущеним молоком, все добре перемішати.
- Для пропитки змішати молоко зі згущеним молоком і відкласти в бік.
- Готовий корж розділити на 3 частини. Змастити кожен шматок молочною сумішшю. Нанести на корж крем, додати подрібнений мигдаль і вафлі.
- Покласти зверху наступний корж і повторити процедуру. Зверху укласти останній корж і намазати кремом з усіх боків. Прикрасити кокосовою стружкою і цукерками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашній торт "Спартак". "Сегодня" також ділилися рецептом "Наполеона" з домашнього листкового тіста з заварним кремом.
Дивіться відео, як приготувати смачний десерт за рецептом Григорія Германа: