Як приготувати тонкі млинці на воді
Готуємо супертонкі млинці на воді
Млинці на воді виходять м'якими і ніжними, тому добре підходять для різних наповнювачів, солодких і солоних. Якщо плануєте фарширувати їх м'ясом, грибами та іншими несолодкими начинками, трохи зменьшіть кількість цукру в тісті.
Сковороду потрібно змащувати олією тільки перед випіканням першого млинця, потім цього робити не потрібно. Розігрівайте її на середньому вогні. Якщо нагрів будуть занадто слабким, млинці пристануть, якщо занадто сильним – підгорять.
Супертонкі млинці на воді
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 135 ккал на 100 г
Складові:
- 600 мл води
- 2 яйця
- 160 г пшеничного борошна (склянка)
- 1/2 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки цукрового піску
- 2 ст. ложки рослинної олії
Спосіб приготування:
- Яйця збити з сіллю і цукром, до розчинення.
- Влити воду, перемішати. Борошно просіяти, всипати в рідину. Перемішати вінчиком до однорідності. Відставити на годину, щоб набухла клейковина.
- Влити олію і добре перемішати.
- Набираючи по половині ополоника, виливати тісто на млинцеву сковороду діаметром 22-24 см. Смажити млинці по хвилині на один бік.
- Готові млинці складати на тарілку. Змащувати їх маслом не потрібно – вони не злипаються.
Корисна порада
Ви можете використовувати для приготування як звичайну холодну кип'ячену воду, так і газовану.
Дивіться відео, як зробити тісто для млинців в пляшці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці. "Сьогодні" також писали, як вибрати курячі яйця для млинців.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше