Головна Сьогодні

Як приготувати тонкі млинці на воді

Готуємо супертонкі млинці на воді

Млинці на воді виходять м'якими і ніжними, тому добре підходять для різних наповнювачів, солодких і солоних. Якщо плануєте фарширувати їх м'ясом, грибами та іншими несолодкими начинками, трохи зменьшіть кількість цукру в тісті.

Сковороду потрібно змащувати олією тільки перед випіканням першого млинця, потім цього робити не потрібно. Розігрівайте її на середньому вогні. Якщо нагрів будуть занадто слабким, млинці пристануть, якщо занадто сильним – підгорять.

Супертонкі млинці на воді

Млинці на воді
Млинці на воді
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 135 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 мл води
  • 2 яйця
  • 160 г пшеничного борошна (склянка)
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • 2 ст. ложки рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з сіллю і цукром, до розчинення.
  2. Влити воду, перемішати. Борошно просіяти, всипати в рідину. Перемішати вінчиком до однорідності. Відставити на годину, щоб набухла клейковина.
  3. Влити олію і добре перемішати.
  4. Набираючи по половині ополоника, виливати тісто на млинцеву сковороду діаметром 22-24 см. Смажити млинці по хвилині на один бік.
  5. Готові млинці складати на тарілку. Змащувати їх маслом не потрібно – вони не злипаються.

Корисна порада

Ви можете використовувати для приготування як звичайну холодну кип'ячену воду, так і газовану.

Дивіться відео, як зробити тісто для млинців в пляшці:

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці. "Сьогодні" також писали, як вибрати курячі яйця для млинців.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти