Омлет – один з найпопулярніших сніданків. Але якщо класичний варіант вам вже приївся, приготуйте його з рікоттою і сиром брі за рецептом Григорія Германа.
"Рікотта – італійський м'який сир, схожий на домашній сир. Омлет з ним стає більш вершковим", – написав ведучий телеканалу "Україна" в своєму Facebook.
Омлет з рікоттою та брі

Складові:
- 2 курячих яйця
- 100 мл молока
- 50 г рікотти
- 50 г сиру брі
- спеції
- пряні трави
Рецепт приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 С.
- Розбиваємо яйця в миску, відправляємо туди ж молоко та рікотту. Ретельно розмішуємо. Якщо в яєчній масі залишаться невеликі грудочки рікотти – чудово. Додаємо в омлетну суміш улюблені травички і спеції.
- Ставимо на середній вогонь сковорідку з металевою ручкою, додаємо трохи оливкової олії.
- Виливаємо яєчну суміш на пательню. Чекаємо дві хвилини, щоб омлет схопився. Поки чекаємо, ріжемо великими шматками брі. Відправляємо брі в омлет.
- Відправляємо омлет в духовку, прямо в тій самій пательні. Через 5-7 хвилин все буде готове.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом приготування сирників у мікрохвильовій печі. Ми також розповідали, як приготувати рулет з омлету із зеленню та сиром.
Дивіться відео, як приготувати омлет на сметані із сиром за рецептом Григорія Германа: