Стейки з журавлинно-брусничним соусом – це дуже смачно! Для приготування страви вам знадобляться: м'ясо, спеції за смаком, журавлина, брусниця, цукор і бальзамічний оцет.
Дивіться відео, як вибрати якісне м'ясо:
До речі, домашній журавлинний соус відмінно зберігається, його можна тримати в холодильнику близько місяця.
Стейк із журавлинно-брусничним соусом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 271 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- М'ясо – 2 стейки по 250 г
- Спеції – за смаком
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
Для соусу:
- Журавлина – 150 г
- Брусниця – 50 г
- Цукор – 5 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Суміш перців (червоний, білий, чорний) – за смаком
Спосіб приготування:
- Для початку вибрати м'ясо – свинину, курятину, баранину або яловичину. Натерти м'ясо спеціями й залишити маринуватися на пів години.
- Тим часом приготувати соус. Покласти в блендер свіжі ягоди журавлини та брусниці, додати цукор, бальзамічний оцет і по кілька горошин різних перців. Добре подрібнити.
- Перелити суміш у каструлю, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
- М'ясо обсмажити на мангалі з обох боків до бажаного ступеня готовності.
- Перекласти його на тарілку і подавати разом із журавлинним соусом.
Як вибрати м'ясо для стейків
Свинину для стейка краще брати з лопатки, стегна або шиї, курятину – зі стегна або гомілки, баранину – із шиї, стегна або частини філе.
Щоб визначити якість яловичини, натисніть пальцем на м'ясо. Якщо на ньому залишилася на деякий час вм'ятина, значить, воно ніжне і свіже, а якщо м'ясо "пружинить" – стейк вийде "гумовим".
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами з приготування стейків. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати стейк зі свинини з яблуками.