I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати стейк з свинини: корисні поради та рецепт

Для стейка дуже важливо купити гарне свіже м'ясо. Решта – справа техніки і практики

Стейк – культова страва американської кухні. Саме в США люблять і вміють готувати стейки. Хоча саме слово "стейк" походить від давньоскандинавського "смажити".

Традиційний стейк являє собою товстий шматок м'яса, вирізаний з туші тварини поперек волокон. Зазвичай для приготування страви використовується яловичина, рідше телятина. У нас стейк часто роблять зі свинини, оскільки її легко придбати, крім того, вона простіше готується, що значно знижує ризик зіпсувати страву.

Реклама

Для того, щоб стейк зі свинини вийшов по-справжньому смачним і соковитим, слід провести ретельну підготовку продуктів. М'ясо потрібно замаринувати в цибулі, прянощах, солі і оливковій олії. Потім залишити свинину на ніч або навіть на дві.

Перед тим, як поміщати м'ясо на решітку над багаттям або на сковороду, обов'язково дати йому полежати хоча б 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб свинина прогрілася і рівномірніше присмажилася.

Ємність для маринування стейка не повинна бути алюмінієвою, інакше м'ясо набуде особливий "металевий" присмак.

Реклама

Для смаження м'яса можна використовувати сковорідку або грати. У разі, якщо свинина готується на плиті, сковороду слід скропити оливковою або кунжутною олією. М'ясо потрібно викладати до ретельно розігрітого посуду, інакше технологія приготування порушиться і м'ясо вийде жорстким.

Щоб отримати добре прожарений стейк, слід обсмажити його з кожної сторони 4 хвилини, середнього прожарювання – 3 хвилини, з кров'ю – 1-2 хвилини. Будь-якому стейку, будь-якого прожарювання потрібно дати відпочити на сковороді на мінімальному вогні – 5-10 хвилин, або в духовці 10-15. Свинину, на відміну від яловичини, потрібно обов'язково прожарювати до повної готовності.

Ніколи не можна перевіряти, чи готовий стек, виделкою – це відмінний шанс все зіпсувати. Потрібно просто взяти шматочки м'яса завтовшки 3-5 см і орієнтуватися на час, вказаний вище. Дуже добре покласти на сам стейк при смаженні гілочку розмарину – він дасть м'ясу правильну ароматну нотку.

Реклама

Подавайте стейк з овочами. Запечені помідори, свіжі салати і навіть квашені овочі – ідеальний варіант.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.

Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти