Завдяки великій кількості спецій гарячий збитень відмінно зігріває і має протизапальні властивості. Раніше його пили переважно в зимовий період. А холодним збитнем освіжалися влітку або після лазні.
Зробити напій можна з простих інгредієнтів, доступних кожному, які в поєднанні дадуть унікальний смак.
Старовинний медовий збитень
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Вода – 1 л
- Мед – 150 г
- Цукор – 100 г
- Гвоздика (бутони) – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Кардамон – 1 щіпка
- Корінь імбиру натертий – 1 ч.л.
- Гострий червоний перець – щіпка
- Яблучний сік – 100 мл
Спосіб приготування:
- У невеликій каструлі закип'ятіть воду, додати цукор і мед і перемішайте до повного розчинення.
- Додайте в каструлю спеції і кип'ятіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
- Влийте в гарячий напій яблучний сік (краще – свіжовичавлений). Подавайте збитень гарячим. У напій можна додати тонкі скибочки лимона.
Користь збитню для здоров'я
Збитень від гіпертонії. Напій містить мед, що володіє протизапальною і антисептичною дією. Він сприяє підвищенню імунітету і зміцненню стінок судин.
Збитень від простатиту. Вміщені в меді вітаміни С, B і РР, а також мінерал цинк чинять благотворний вплив на функціонування статевої системи у чоловіків. Тому збитень можна використовувати як допоміжний засіб для лікування простатиту.
Дивіться відео, як приготувати імбирний збитень:
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно зберігати мед . "Сьогодні" також розповідали про користь і шкоду меду для організму .