Головна Сьогодні

Як приготувати зігріваючий збитень з медом

Збитень від застуди з медом, прянощами і яблучним соком

Завдяки великій кількості спецій гарячий збитень відмінно зігріває і має протизапальні властивості. Раніше його пили переважно в зимовий період. А холодним збитнем освіжалися влітку або після лазні.

Зробити напій можна з простих інгредієнтів, доступних кожному, які в поєднанні дадуть унікальний смак.

Старовинний медовий збитень

Збитень з медом
Збитень з медом
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 58 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л
  • Мед – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Гвоздика (бутони) – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Кардамон – 1 щіпка
  • Корінь імбиру натертий – 1 ч.л.
  • Гострий червоний перець – щіпка
  • Яблучний сік – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. У невеликій каструлі закип'ятіть воду, додати цукор і мед і перемішайте до повного розчинення.
  2. Додайте в каструлю спеції і кип'ятіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
  3. Влийте в гарячий напій яблучний сік (краще – свіжовичавлений). Подавайте збитень гарячим. У напій можна додати тонкі скибочки лимона.

Користь збитню для здоров'я

Збитень від гіпертонії. Напій містить мед, що володіє протизапальною і антисептичною дією. Він сприяє підвищенню імунітету і зміцненню стінок судин.

Збитень від простатиту. Вміщені в меді вітаміни С, B і РР, а також мінерал цинк чинять благотворний вплив на функціонування статевої системи у чоловіків. Тому збитень можна використовувати як допоміжний засіб для лікування простатиту.

Дивіться відео, як приготувати імбирний збитень:

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно зберігати мед . "Сьогодні" також розповідали про користь і шкоду меду для організму .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти