Рецептів приготування м'ясного рулету багато, але базових три – з цілісного шматка м'яса, невеликих шматочків і фаршу. Це може бути гаряча страва або холодна закуска.
Ми пропонуємо зробити смачний і незвичайний рулет з курячого фаршу з яблуками, гірчицею і часником. Така осіння страва підкорить вас своїм приголомшливим смаком і ароматом.
Рулет з курячого фаршу з яблуками
Час приготування:
- 1, 5 години
Калорійність:
- 133 ккал на 100 г
Складові:
- 450 г фаршу з курячих стегенець
- 4 яблука Голден
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 велике яйце
- 1 скибочка білого хліба
- 1/4 склянки молока
- 1/2 пучка петрушки
- 1,5 ч.л. насіння фенхелю
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1/4 склянки яблучного джему
- 1 ст.л. діжонської гірчиці із зернами
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Петрушку порубайте. Яйце збийте.
- Розігрійте духовку до 230 °С. У комбайні подрібніть хліб, викладіть в чашу, залийте молоком.
- Вимийте яблука. Розріжте 1 яблуко навпіл і натріть одну половинку на крупній тертці. Решту яблук і половинку наріжте на часточки, видаливши серцевину.
- У чашу з хлібом додайте курячий фарш, цибулю, терте яблуко, яйце, петрушку, 1/2 ч. л. насіння фенхелю, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте руками.
- Розділіть фарш на 4 частини, сформуйте овальні рулетики, викладіть на деко на великій відстані друг від одного. Або зробіть один великий рулет, тільки пам'ятайте, що його потрібно буде запікати довше.
- Змішайте часточки яблук, 1 ч. л. насіння фенхелю, викладіть на деко навколо рулетів.
- Поставте деко в духовку, запікайте 10 хвилин.
- Змішайте яблучний джем з гірчицею. Вийміть деко з духовки і змастіть м'ясні рулетики цієї глазур'ю. Запікайте ще 10-15 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Як подавати страву
Викладіть рулетики і печені яблука на тарілки. Як гарнір за бажанням можна подати відварну стручкову квасолю.
Дивіться відео, як зробити курячі мафіни з фаршу:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом печінкового рулету з сирною начинкою, а також писали, як зробити рулет з листкового тіста зі шпинатом.