Шоколадний фондан – десерт, який подають навіть у дорогих ресторанах, хоча його можна легко приготувати на власній кухні з доступних продуктів.
Дивіться відео про найдорожчі десерти світу:
Головний секрет фондану – не запікати його занадто довго, щоб серединка залишалася рідкою.
Шоколадний фондан: класичний рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 413 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г чорного шоколаду
- 40 г вершкового масла
- 2 яйця
- 2 ст. ложки борошна
- 2 ст. ложки цукрової пудри
- Дрібка солі
- 1 ч. ложка розпушувача
- Какао – для посипки
- Морозиво – для подачі
Спосіб приготування:
- Яйця збийте з цукровою пудрою. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і дрібку солі. Ще раз збийте міксером.
- Шоколад і вершкове масло розтопіть (на повільному вогні або на водяній бані). Трохи остудіть і додайте в рідке тісто. Перемішайте силіконовою лопаткою.
- Маленькі керамічні формочки змастіть вершковим маслом, присипте какао і заповніть рідким тестом на половину.
- Випікайте протягом 5-7 хвилин при температурі 210 °С.
Як подавати шоколадний фондан
Подавайте гарячий шоколадний десерт з кулькою морозива, свіжими фруктами і десертним соусом .
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити панна котту з шоколадом .