У Латинській Америці шашлик готують по-своєму. Наприклад, в Бразилії місцевий шашлик – шураску – роблять так: великий шматок яловичини нанизують на шампур і смажать над відкритим вогнем. Коли верхній шар приготується, його зрізають гострим ножем в тарілку. Отже, м'ясо перекочовує з вогню до тарілки гостей поступово.
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", поділився покроковим рецептом шураску для пікніка. Раніше він показав, як приготувати шашлик з курячої печінки.
Шашлик з яловичини по-бразильськи
Складові:
- 2 кг яловичини
- 250 мл олії
- 1 лайм
- пластівці перцю чилі
- 200 мл червоного вина
- 4 зубчики часнику
- 1 цибулина
- зелень
- зіра
- сіль, чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Візьміть великий шматок м'яса і розріжте його навпіл.
- Змішайте олію, сіль і мелений перець. Натріть цією сумішшю яловичину.
- Насадіть кожен шматок на два шампури і поставте на мангал. Обсмажте м'ясо з усіх боків.
- Поки яловичина смажиться, приготуйте соус. Змішайте трохи води, червоне вино, цукор, подрібнений часник, пластівці перцю чилі, зіру, лайм і зелень.
Як подавати шураску
Підсмажте булочки для бургерів прямо на м'ясі, наріжте цибулю кільцями. Почніть зрізати яловичину з шампурів тонкими пластинками. Коли дійдете до непропеченого м'яса, змастіть його сумішшю олії, солі і перцю, поверніть на вогонь.
Подавайте шураску з булочками, цибулею і соусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлички зі свинини в соєвому соусі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами шашлику на сковороді.