Головна Сьогодні

Як приготувати салат "Вальдорф" з куркою і виноградом

Цей американський салат дуже смачний, легкий і свіжий

Салат "Вальдорф" – одна з класичних страв американської кухні. Його готують з кисло-солодких яблук, стебел селери і волоських горіхів, а заправляють соусом з майонезу, гірчиці і лимонного соку.

Салат був винайдений метрдотелем готелю "Вальдорф-Асторія" до його відкриття в 1893 році. За іншою версією, страва вперше з'явилася в ресторанній мережі Waldorf Lunch System, символом якої було яблуко.

За більш ніж столітню салат "Вальдорф" значно змінився: тепер в нього додають і виноград, і куряче філе, а заправляють його і натуральним йогуртом, і вершками, збитими з соком лайма, і навіть простим соусом вінегрет.

Салат "Вальдорф"

Салат "Вальдорф": рецепт з фото
Салат "Вальдорф": рецепт з фото
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 195 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 куряча грудка
  • 1/3 склянки волоських горіхів
  • 1/2 білої цибулини
  • 1 яблуко Гренні Сміт
  • 1 стакан винограду без кісточок
  • 2 стебла селери
  • 80 мл майонезу (бажано домашнього)
  • 1 ст. л. оливкової або соняшникової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистити і тонко нарізати овочі і фрукти. Виноградини, якщо вони великі, розрізати навпіл; селеру очистити від жорстких зовнішніх волокон і нарізати часточками товщиною 3-5 мм, як і очищені від серцевини яблука.
  2. Скибочки яблук збризнути лимонним соком і перемішати.
  3. Приготувати домашній майонез і додати в нього дрібно нарізану цибулю.
  4. Курячі грудки відбити між двома листами харчової плівки або пергаменту до товщини 1,5 см. Рясно приправити сіллю і перцем, обсмажити в олії на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин з кожного боку. Дати охолонути протягом 10 хвилин.
  5. Нарізати курячі відбивні на скибочки або кубики завтовшки 1 см. Викласти в миску, посипати рубаними волоськими горіхами, залишити кілька половинок, щоб прикрасити салат при подачі. Додати інші інгредієнти, сіль і перець за смаком.

Як подавати салат

Заправити майонезом, прикрасити горіхами. Подавати холодним.

Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з печінки з виноградом, а також писали, як приготувати літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти