Салат з відвареного буряка з зеленої стручкової квасолею, корнішонами і яблуками – простий, ситний і смачний. Крім цього, він багатий вітамінами і клітковиною, корисною для травлення .
Дивіться відео, як готувати і зберігати салати:
Буряковий салат з квасолею, огірками і яблуком
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 82 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г вареного буряка
- 170 г корнішонів
- 300 г готової стручкової квасолі
- 1 зелене яблуко
- 100 г салатного листя
- 3 ст. л. оливкового масла
- 2 ст. л. каперсів
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Буряк очистіть і наріжте кубиками.
- Яблуко наріжте тонкою соломкою. Можна зі шкіркою, можна – без. Мариновані огірки поріжте кружечками.
- Змішайте буряк, квасоля, огірки та яблука.
- Викладіть на тарілку листя салату, зверху – суміш з овочів. Посоліть за смаком.
- Заправте оливковою олією і посипте каперсами.
Корисна порада
Стручкову квасолю для салату можна відварити, приготувати на пару або посмажити на сковороді.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .