Заготовки з кабачків на зиму відрізняються великою різноманітністю. Кабачки можна маринувати, солити, квасити, готувати з них салати, закуски, ікру, навіть варити варення і робити цукати.
Дивіться відео, як приготувати оригінальне варення з кабачків:
Кабачки по-корейськи на зиму - це відмінний спосіб заготовити гостру пікантну закуску з популярного овоча з абсолютно новим смаком.
Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 молодий кабачок
- 1 морква
- 1 огірок
- 1/2 солодкого перцю
- Парасольки кропу – за смаком
- Кінза або інша зелень – за смаком
- 2/3 склянки яблучного оцту
- 2/3 склянки рослинного масла
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Натріть кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
- Огірки і перець наріжте тонкою соломкою.
- Перемішайте овочі, додайте дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
- Розкладіть овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви заготовляєте салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
- Для заправки змішайте оцет, масло, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватиметься салат довше.
- Залийте банки заправкою, закрийте кришками, струсіть. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
- Для консервування салату прикрийте літрові банки кришками і стерилізуйте 40 хвилин. Закатайте, переверніть догори дном на рушник і дайте повністю охолонути.
- Зберігайте кабачки по-корейськи в прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати кабачкові оладки з рисовим борошном.
Читайте також: