Великий піст розпочався і триватиме він до 1 травня. Ті, хто дотримується посту, готуватимуть відповідну їжу. Пропонуємо рецепт смачного плову з гречки і грибів. Готується він на плиті й доволі швидко.
Рецепт плову з гречки на плиті
Інгредієнти
- 1 склянка гречаної крупи
- 60 г моркви
- 100 г грибів
- 8 шт. кураги
- 60 г стебел селери
- 20 г волоських горіхів
- 0.5 шт. ріпчастої цибулі
- 60 мл олії
- 0.5 ч. л. приправи для плову
- 1 ч. л. меленої паприки
- Сіль за смаком
- Масова вакцинація або новий локдаун – що обирають українці? Пенсіонер-влогер дід Панч випустив нове шоу своєї ютьюб-колаборації з молоддю.
Спосіб приготування
- Для початку наріжте гриби, цибулю, моркву і селеру.
- Обсмажте овочі на олії до м'якості.
- Додайте волоські горіхи і курагу.
- Потім всипте спеції і підготовлену гречку. Розрівняйте і залийте водою. Рідини має бути на два пальці вище поверхні крупи .
- Посолити, закрити кришкою і готувати на слабкому вогні 40-45 хвилин.
Тут знайдете меню по днях тижня до Великого посту.