Різдвяний піст 2019-2020 триватиме 40 днів – з 28 листопада по 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, молочні продукти і яйця.
Дивіться відео, як пост впливає на здоров'я:
Пісні рибні котлети по смаку м'ясним практично не поступаються. Подавати їх можна зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп'яних гарніром, з томатним соусом або домашнім пісним майонезом .
Пісні рибні котлети: рецепт з рисом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г відвареного рису
- 400 г філе минтая
- 1 велика цибулина
- 3 ст.л. рослинного масла для смаження без запаху
- 0,5 ч.л. солі
- 3 ст.л. пшеничного борошна
- 3 ст.л. манки
- Рослинна олія для смаження без запаху
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати кубиками й обсмажити на олії до прозорості.
- Видалити кістки з філе і пропустити через м'ясорубку. Змішати з рисом, сіллю і цибулею і ще раз пропустити через м'ясорубку. Добре перемішати руками.
- Розігріти масло на сковороді.
- Змішати борошно з манкою.
- Сформувати котлети, запанірувати в отриманої суміші і смажити з двох сторін до коричневої скоринки.
Пісні рибні котлети класичні
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 кг чистого рибного філе
- 600 г цибулі
- 1 ст. л. манної крупи
- 10 г солі
- Чорний мелений перець за смаком
- Борошно – для панірування
Спосіб приготування:
- Лук очистити від шкірки і нарізати соломкою. Обсмажити на рослинному маслі до повної готовності – цибуля має стати прозорим, карамельного кольору. Остудити.
- Чисте філе (без шкіри і кісток) разом з цибулею пропустити тричі через м'ясорубку з дрібними гратами. Додати сіль, перець, манну крупу і добре вимішати фарш. Вимішаний фарш добре відбити.
- Фарш розділити на шматочки, з шматочків сформувати кульки, злегка їх приплюснути і запанірувати в борошні.
- Обсмажити котлети з двох сторін на середньому вогні.
Пісні рибні котлети з овочами
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г філе білої риби
- 200 г брокколі
- 1 цибулина
- 1 невелика морква
- 1 столова ложка борошна
- Трохи борошна або панірувальних сухарів
- Сіль, перець, спеції
Спосіб приготування:
- Філе риби, цибулю, броколі, моркву пропустити через м'ясорубку.
- Посолити, поперчити, додати спеції, борошно. Добре перемішати.
- Обваляти в сухарях або борошні. Обсмажити з двох сторін.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет на будь-який смак .