Головна Сьогодні

Як приготувати португальські тістечка з заварним кремом

Основа десерту – листкове тісто, а начинка – заварний крем

Паштел-де-ната – десерт відомий в усьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. У перекладі назва ласощі означає "тістечко з вершками".

Дивіться відео, як готують тістечка із заварним кремом в Португалії:

Це дуже небезпечні тістечка! Такі смачні, що неможливо відірватися, поки всі не зникнуть зі столу.

Паштел-де-ната: рецепт португальських тістечок

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 689 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 упаковка листкового тіста
  • 4 яєчних жовтки
  • 350 мл вершків 20-35%
  • 200 г цукру
  • Столова ложка борошна
  • Стручок ванілі
  • Лимонний сік – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розморожене листкове тісто трохи розкачати. Потім розрізати на квадрати і розкласти по формах для маффінів, формуючи з тіста кошики.
  2. Змішати жовтки з цукром і столовою ложкою борошна.
  3. Вершки довести до кипіння разом з серцевиною ванільного стручка. Не кип'ятити. Залити ними жовтки, весь час помішуючи, додати трохи лимонного соку.
  4. Проварити крем на повільному вогні до загусання.
  5. Розкласти заварний крем по формах з тістом. Випікати тістечка при 250 ºС протягом 15-20 хвилин.

Історія португальських тістечок із заварним кремом

Паштел-де-ната (Pastel de nata) – популярні португальські тістечка із заварним кремом. Вони були придумані католицькими ченцями в монастирі Жеронімуш в Лісабоні до XVIII століття. У ті часи в монастирях використовували яєчні білки для крохмалення одягу, зокрема, убору черниць. Решта жовтків ішли на приготування тортів і тістечок.

Згодом рецепти солодкої випічки і кондитерських виробів поширилися по всій країні і на території колишніх португальських колоній.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний заварний крем .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти