Паштел-де-ната – десерт відомий в усьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. У перекладі назва ласощі означає "тістечко з вершками".
Дивіться відео, як готують тістечка із заварним кремом в Португалії:
Це дуже небезпечні тістечка! Такі смачні, що неможливо відірватися, поки всі не зникнуть зі столу.
Паштел-де-ната: рецепт португальських тістечок
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 689 ккал на 100 г
Складові:
- 1 упаковка листкового тіста
- 4 яєчних жовтки
- 350 мл вершків 20-35%
- 200 г цукру
- Столова ложка борошна
- Стручок ванілі
- Лимонний сік – за смаком
Спосіб приготування:
- Розморожене листкове тісто трохи розкачати. Потім розрізати на квадрати і розкласти по формах для маффінів, формуючи з тіста кошики.
- Змішати жовтки з цукром і столовою ложкою борошна.
- Вершки довести до кипіння разом з серцевиною ванільного стручка. Не кип'ятити. Залити ними жовтки, весь час помішуючи, додати трохи лимонного соку.
- Проварити крем на повільному вогні до загусання.
- Розкласти заварний крем по формах з тістом. Випікати тістечка при 250 ºС протягом 15-20 хвилин.
Історія португальських тістечок із заварним кремом
Паштел-де-ната (Pastel de nata) – популярні португальські тістечка із заварним кремом. Вони були придумані католицькими ченцями в монастирі Жеронімуш в Лісабоні до XVIII століття. У ті часи в монастирях використовували яєчні білки для крохмалення одягу, зокрема, убору черниць. Решта жовтків ішли на приготування тортів і тістечок.
Згодом рецепти солодкої випічки і кондитерських виробів поширилися по всій країні і на території колишніх португальських колоній.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний заварний крем .