Омлет зі шпинатом і сиром – це смачний і дієтичний сніданок. Навіть після теплової обробки шпинат зберігає свої корисні властивості.
Щоб страва була ще поживнішою, в яєчну суміш можна додати дрібно нарізану шинку або варене куряче філе.
Омлет зі шпинатом і сиром
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 115 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 50 г шпинату
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1/4 ріпчастої цибулі
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- 30-50 г сулугуні
- Дрібка солі
- Кілька гілочок петрушки
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками цибулю. Дрібно нарізаний часник разом із цибулею обсмажити до напівготовності на сковороді з рослинною олією.
- Почистити і добре промити шпинат. Додати до цибулі з часником і обсмажити ще 1-2 хвилини, посолити. Залити трохи збитими яйцями і ще раз посолити.
- Додати посічену петрушку, посипати нарізаним кубиками сиром і накрити кришкою, щоб сир розплавився.
Як подавати омлет зі шпинатом
Подавайте омлет разом з цільнозерновим хлібом, свіжими овочами та будь-якими соусами на ваш смак.
Дивіться відео, як зробити шпинатові млинці:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.