Домашня піта з начинкою з тунця, варених яєць, зелені, овочів і йогуртового соусу – прекрасна закуска, яку можна взяти з собою на роботу або пікнік.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Піта з тунцем і овочами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г борошна
- 15 г сухих дріжджів
- 150 мл води
- 2 ст.л. оливкової олії
- 3 варених яйця
- 1 банка консервованого тунця
- 300 г салатного листя
- 100 г пряної зелені
- 2 помідори
- 1 огірок
- 300 мл йогурту
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Дріжджі змішайте з частиною води, всипте трохи борошна.
- Борошно насипте в миску, додайте сіль. Влийте дріжджі і рослинну олію, додайте залишки води. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
- Розділіть тісто на шість кульок і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Відправте в розігріту до 120 °С духовку на 10 хвилин.
- Наріжте інгредієнти для салату кубиками, посоліть і перемішайте.
- Трохи розкачайте кульки тіста, що підійшли. Печіть при 180 ºС ще 6-10 хвилин. Піта повинна залишатися білою.
Як подавати піту
Надріжте коржі збоку, покладіть всередину зелень і салат.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом конвертиків з лаваша з тунцем. Ведучий також показував, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші.