"Нісуаз" – не тільки знаменитий салат, але і піца, яка в оригіналі готується з анчоусами. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", радить замінити цей інгредієнт сардинами. Покроковий рецепт піци з відео дивіться нижче.
Піца "Нісуаз"
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- Базове тісто для піци
- 1.5 ч.л. цукру
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. борошна
- 300 г моцарели
- 200 мл вершків
- 300 г твердого сиру
- 300 мл томатного соусу
- 300 г консервованих сардин
- 1 цибулина
- 200 мл оцту
- 200 г оливок
- базилік
- 30 г руколи
- 1 свіжий огірок
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте, залийте оцтом і додайте трохи цукру.
- Розігрійте сковороду, обсмажте борошно до появи горіхового аромату. Влийте олію і перемішайте. Помішуючи, влийте вершки. Варіть до загущення, посоліть і за бажанням додайте мускатний горіх.
- Розтягніть тісто для піци руками на змащеній олією поверхні. Намажте томатним соусом і соусом бешамель.
- Зверху посипте тертим твердим сиром і моцарелою, яку пошматувати руками.
- Відправте випікатися в розігріту до 250 °С духовку на 15 хвилин. Коли тісто трохи підніметься, розкладіть зверху мариновану цибулю і поверніть в духовку.
Як подавати піцу
На ще гарячу піцу викладіть шматочки риби, оливки і нарізаний тонкими слайсами огірок. Прикрасьте руколою і базиліком.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом піци "Чикаго".