Піца "Маргарита" вважається однією з класичних. До складу цієї піци на тонкому тісті входять тільки томатний соус, помідори, сир і базилік.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Піца Маргарита"
Час приготування:
- 2,5 години
Складові:
- 200 г борошна
- 140 мл води
- 1 ч.л. дріжджів
- 1 ч.л.солі
- 2 ч.л. меду
- 140 мл води
- 2 ст.л. оливкової олії
- 140 мл томатного соусу
- 150 г твердого сиру
- 150 г кульок моцарелли
- Чебрець і базилік
Спосіб приготування:
- Змішайте воду і мед. Додайте дріжджі і трохи борошна.
- У великій мисці змішайте борошно і сіль. В середину влийте воду з дріжджами.
- Розмішайте тісто міксером, перекладіть на робочу поверхню і домісіть руками.
- Сформуйте кулю і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
- Розтягніть тісто в коло на змащеній маслом поверхні.
- Змастіть соусом, посипте твердим сиром. Викладіть кульки моцарели і червоні і жовті черрі, розрізані навпіл.
- Випікайте в розігрітій на максимум духовці протягом 5 хвилин.
Як подавати піцу
Прикрасьте піцу зеленню і розріжте на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета. Ведучий також показав, як приготувати італійську запіканку з пасти.