Пропонуємо вашій увазі прекрасний рецепт макового пирога. Він неодмінно порадує вас своїм смаком. У ньому вдало скомбіновані відразу дві начинки: маково-яблучна та ванільно-сирна.
Пісочний пиріг з сиром і маком
Складові:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 жовтки
- 100 г цукрової пудри
- дрібка солі
- 1 столова ложка молока
Для сирної начинки:
- 400 г сиру
- 130 г цукру
- 3 яйця
- 3 столові ложки згущеного молока
- 2 столові ложки крохмалю
- ванільний екстракт
Для макової начинки:
- 125 г маку
- 200-250 г яблук
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 75 г вершкового масла
- 3 столові ложки манної крупи
- 1,5 чайні ложки розпушувача
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Приготувати тісто. Жовтки розтерти до білого кольору з цукром. Борошно змішати з розм'якшеним вершковим маслом. З'єднати обидві маси, додати сіль і молоко. Розкачати тісто, викласти їм дно і стінки змащеної маслом і присипаної борошном рознімної форми, розрівняти руками і наколоти виделкою. Накрити тісто фольгою, притиснувши її до дна і бортиків. Насипати зверху шар сухого гороху, квасолі або рису. Це потрібно, щоб тісто не здувалося. Поставити тісто в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 20 хвилин. Потім вийняти спечену основу з форми і укласти на деко або блюдо, на якому тарт буде випікатися і подаватися на стіл. Фольгу з вантажем видалити.
- Приготувати макову начинку. Мак змолоти в кавомолці. Натерти яблука на тертці. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити до твердих піків, жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати мак, яблука, манну крупу, розпушувач і вершкове масло, перемішати до однорідної маси. Акуратно ввести збиті білки. Отриману масу викласти на пісочну основу.
- Приготувати сирну начинку. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити до твердих піків, жовтки збити з цукром до білого кольору. Збити сир до однорідності. Додати до сиру жовтки, ванільний екстракт, крохмаль і згущене молоко, перемішати. Акуратно додати збиті білки. Викласти сирну масу поверх макової начинки
- Випікати пиріг при 180 градусах близько години. Перед подачею охолодити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з яблуками і корицею. Сайт "Сьогодні" також розповідав, як приготувати польський пиріг з сиром, яблуками та маком.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами: