Паска в хлібопічці – це простий спосіб приготувати смачну паску, коли зовсім немає часу або досвіду. Вам потрібно буде скласти всі інгредієнти в чашу хлібопічки, а далі прилад все зробить за вас.
Як і в класичному рецепті, готова паска прикрашається глазур'ю і кондитерською посипкою. Випічку також можна декорувати цукровими або шоколадними фігурками.
Паска в хлібопічці
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 314 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 100 мл молока
- 60 г м'якого вершкового масла
- 1 яйце + 2 жовтки
- 70 г цукру + 10 г ванільного цукру
- Щіпка дрібної солі
- 400 г пшеничного борошна
- 2 ч.л. сухих активних дріжджів
- 90 г родзинок, 1 ст.л. борошна для обсипання
Для глазурі:
- 1 білок
- 1 ч.л. лимонного соку
- 100 г цукрової пудри
Дивіться відео, як спекти паску за старовинним рецептом:
Спосіб приготування:
- Візьміть три яйця і відокремте білки від жовтків. Один білок відразу перелийте в окремий посуд, він знадобиться для глазурі.
- Просійте борошно.
- Промийте ізюм, обсушіть на паперовому рушнику, складіть в суху банку з кришкою, всипте туди ж 1 ст.л. борошна, закрийте кришку і енергійно струсіть ємність. Обваляні в борошні родзинки будуть рівномірно розподілятися в тісті. Надлишок борошна струсіть, в тісто його висипати не потрібно.
- Завантажте всі інгредієнти для тіста (крім родзинок) в відерце хлібопічки в порядку, передбаченому для вашої моделі.
- Ізюм завантажте в диспенсер, якщо він є в вашій хлібопічці, або засипте по сигналу.
- Увімкніть на програму для солодкого дріжджового хліба, колір скоринки – світлий.
- Після закінчення програми дуже обережно дістаньте готову паску з відерця.
- Остудіть паску на решітці під рушником. Паску з вертикального відерця краще остуджувати на боці. Підстелити під неї рушник, щоб на боці не закарбувалися грати.
- Для глазурі збийте білок з лимонним соком, поступово всипте в нього цукрову пудру (по 1-2 ч.л.).
- Покрийте верх паски глазур'ю, прикрасьте за бажанням різнобарвним посипанням.
На замітку
Всі продукти для пасок повинні бути кімнатної температури.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски .