Крем-суп з грибів виходить неймовірно смачним, ароматним і ніжним. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" пропонує приготувати цю французьку страву з печериць і лісових грибів. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Крем-суп з грибів
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 картоплина
- 200 г печериць
- 200 г лісових грибів
- 200 г сметани
- 70 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 1 цибулина
- Спеції
- Сіль
- Гілочки розмарину і петрушки
Спосіб приготування:
- Картоплю почистіть, поріжте і відваріть в підсоленій воді. Рідини в каструлі повинно бути не надто багато.
- Частину грибів відкладіть для подачі і красиво їх наріжте. Решту довільно порубайте.
- Розігрійте сковороду з олією і вершковим маслом. Обсмажте спочатку гриби для подачі, перекладіть на тарілку.
- Потім обсмажте ті гриби, що залишилися. Всипте борошно і перемішайте. Додайте ще шматочок вершкового масла.
- Цибулю наріжте, додайте до грибів і смажте до прозорості.
- Відправте смажені гриби в каструлю з картоплею. Додайте по гілочці розмарину і петрушки. Потім їх потрібно буде витягнути.
- Подрібніть суп блендером, перелийте в тарілку і прикрасьте смаженими грибами.
Корисна порада
Якщо у вас немає свіжих лісових грибів, візьміть заморожені.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з лісовими грибами, а також ділилися рецептом фаршированих печериць з сиром і медом .