Запечена корюшка у виноградному листі – відмінна страва для літньої вечері на дачі. Адже рибу можна готувати на мангалі у будь-яку погоду. Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Корюшка у виноградному листі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 10 шт. свіжої корюшки
- 20 шт. виноградного листя
- 1 лимон
- 3 зубчики часнику
- 150 мл олії
- Спеції
- Зелень
Спосіб приготування:
- Подрібніть ножем зерна коріандру і кмину. Додайте в миску з корюшкою, посоліть і поперчіть, влийте олію і перемішайте.
- Підготуйте виноградне листя і загорніть у нього неочищену рибу.
- Покладіть у форму-решітку і поставте на мангал.
- Поки риба запікається, зробіть соус. Натріть лимонну цедру, петрушку і часник дрібно порубайте. Влийте олію і лимонний сік.
Як подавати страву
Подавайте корюшку гарячою разом із зеленим соусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти рибу з помідорами і сиром в духовці, а також ділилися рецептом тріски на овочевій подушці.