I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати компот зі сливи на зиму

Готуємо два види сливового компоту – з кісточками і без

Консервувати можна всі види і сорти слив: мірабель, угорка, алича, ткемалі. Для компоту на зиму сливи бажано брати тверді, навіть злегка недозрілі.

Сливовий компот смачний сам по собі, але в поєднанні з ягодами або іншими фруктами зі слив виходять чудові компоти-асорті.

Реклама

Компот зі слив на зиму без кісточок

Сливовий компот
Сливовий компот

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 102 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг сливи
  • 1 кг 110 г цукру
  • 2 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сливи промити, розрізати на половинки, видалити кісточки.
  2. Наповнити сливами стерилізовані банки, укладаючи їх розрізами вниз.
  3. З цукру і води зробити сироп, охолодити його до кімнатної температури і залити ним вміст банок.
  4. Банки прикрити прокип'яченими кришками і поставити їх в ємність з прохолодною водою. Час пастеризації банок місткістю 0,5 л при температурі 85 ° C – 15 хвилин, 1 л – 20 хвилин.
  5. Закатати банки, перевернути і залишити до охолодження.

Компот зі слив на зиму з кісточками

Сливовий компот
Сливовий компот

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 96 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 склянка цукру
  • 400 г слив
  • 3 л води

Дивіться відео, як приготувати сливове вино:

Спосіб приготування:

  1. Добре промити сливи під проточною водою.
  2. Викласти плоди в банки, заповнюючи приблизно наполовину.
  3. У каструлі закип'ятити воду і залити воду в банки, залишити на 15 хвилин. Потім злити воду (без плодів) в каструлю і довести до кипіння. Всипати в киплячу воду цукор (на 1 банку ємністю 3 л знадобиться 1 стакан цукру).
  4. Перемішати, щоб цукор розчинився. Потім повернути отриманий цукровий сироп в трилітрові банки. Закрити банки кришками.
  5. Укутати в ковдру і залишити на добу.

Корисна порада

Перш ніж почати роботу, бажано простерилізувати банки і кришки протягом 15-20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти