Консервувати можна всі види і сорти слив: мірабель, угорка, алича, ткемалі. Для компоту на зиму сливи бажано брати тверді, навіть злегка недозрілі.
Сливовий компот смачний сам по собі, але в поєднанні з ягодами або іншими фруктами зі слив виходять чудові компоти-асорті.
Компот зі слив на зиму без кісточок
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг сливи
- 1 кг 110 г цукру
- 2 л води
Спосіб приготування:
- Сливи промити, розрізати на половинки, видалити кісточки.
- Наповнити сливами стерилізовані банки, укладаючи їх розрізами вниз.
- З цукру і води зробити сироп, охолодити його до кімнатної температури і залити ним вміст банок.
- Банки прикрити прокип'яченими кришками і поставити їх в ємність з прохолодною водою. Час пастеризації банок місткістю 0,5 л при температурі 85 ° C – 15 хвилин, 1 л – 20 хвилин.
- Закатати банки, перевернути і залишити до охолодження.
Компот зі слив на зиму з кісточками
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 96 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка цукру
- 400 г слив
- 3 л води
Дивіться відео, як приготувати сливове вино:
Спосіб приготування:
- Добре промити сливи під проточною водою.
- Викласти плоди в банки, заповнюючи приблизно наполовину.
- У каструлі закип'ятити воду і залити воду в банки, залишити на 15 хвилин. Потім злити воду (без плодів) в каструлю і довести до кипіння. Всипати в киплячу воду цукор (на 1 банку ємністю 3 л знадобиться 1 стакан цукру).
- Перемішати, щоб цукор розчинився. Потім повернути отриманий цукровий сироп в трилітрові банки. Закрити банки кришками.
- Укутати в ковдру і залишити на добу.
Корисна порада
Перш ніж почати роботу, бажано простерилізувати банки і кришки протягом 15-20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.