Головна Сьогодні

Як приготувати компот зі сливи на зиму

Готуємо два види сливового компоту – з кісточками і без

Консервувати можна всі види і сорти слив: мірабель, угорка, алича, ткемалі. Для компоту на зиму сливи бажано брати тверді, навіть злегка недозрілі.

Сливовий компот смачний сам по собі, але в поєднанні з ягодами або іншими фруктами зі слив виходять чудові компоти-асорті.

Компот зі слив на зиму без кісточок

Сливовий компот
Сливовий компот
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 102 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг сливи
  • 1 кг 110 г цукру
  • 2 л води

Спосіб приготування:

  1. Сливи промити, розрізати на половинки, видалити кісточки.
  2. Наповнити сливами стерилізовані банки, укладаючи їх розрізами вниз.
  3. З цукру і води зробити сироп, охолодити його до кімнатної температури і залити ним вміст банок.
  4. Банки прикрити прокип'яченими кришками і поставити їх в ємність з прохолодною водою. Час пастеризації банок місткістю 0,5 л при температурі 85 ° C – 15 хвилин, 1 л – 20 хвилин.
  5. Закатати банки, перевернути і залишити до охолодження.

Компот зі слив на зиму з кісточками

Сливовий компот
Сливовий компот
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 96 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 склянка цукру
  • 400 г слив
  • 3 л води

Дивіться відео, як приготувати сливове вино:

Спосіб приготування:

  1. Добре промити сливи під проточною водою.
  2. Викласти плоди в банки, заповнюючи приблизно наполовину.
  3. У каструлі закип'ятити воду і залити воду в банки, залишити на 15 хвилин. Потім злити воду (без плодів) в каструлю і довести до кипіння. Всипати в киплячу воду цукор (на 1 банку ємністю 3 л знадобиться 1 стакан цукру).
  4. Перемішати, щоб цукор розчинився. Потім повернути отриманий цукровий сироп в трилітрові банки. Закрити банки кришками.
  5. Укутати в ковдру і залишити на добу.

Корисна порада

Перш ніж почати роботу, бажано простерилізувати банки і кришки протягом 15-20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти