Головна Сьогодні

Як приготувати компот з чорниці: три прості рецепти

Чорниця в компотах максимально зберігає зовнішній вигляд, смак, колір і аромат

З чорниці готують абсолютно різні страви. Цю смачну ягоду додають в пироги, вареники, морозиво, напої, варять з неї варення і соуси.

Компот з чорниці можна пити відразу ж або закатати на зиму. Крім цього, ви можете додати в напій інші ягоди або фрукти, а також прянощі: цедру, ваніль, корицю або мускатний горіх.

Чорничний компот: простий рецепт

Компот из чорниці
Компот из чорниці
Фото: Depositphotos

Складові:

  • Чорниця – 400 г
  • Цукор – 2-3 ст.л.
  • Вода – 3 л

Спосіб приготування:

  1. Налити чисту воду в каструлю і довести до кипіння.
  2. Додати цукор і дати йому розчинитися.
  3. Додати підготовлені ягоди чорниці в киплячий сироп і знову довести до кипіння.
  4. Варити під кришкою протягом 1 хвилини. Після цього вимкнути вогонь і дати компоту настоятися.
  5. Остудити чорничний компот і поставити його в холодильник.

Компот з чорниці на зиму

Чорничний компот
Чорничний компот
Фото: Depositphotos

Складові:

  • Чорниця
  • 1 л води
  • 3 ст.л. цукру

Дивіться відео, чим гарні літні компоти:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди добре промити холодною водою.
  2. Підготовлені стерильні банки наповнити чорницею (трохи більше половини ємності) і акуратно струсити.
  3. Залити вміст банки гарячим цукровим сиропом доверху (на 1 л – 3 столові ложки цукру). Стерилізувати 15 хвилин.
  4. Герметично закупорити, перевернути вниз кришками, накрити рушником і залишити остигати. Компот з чорниці можна зберігати при кімнатній температурі.

Чорничний компот на зиму без стерилізації

Компот з чорниці
Компот з чорниці
Фото: Depositphotos

Інгредієнти на банку 1 л:

  • Чорниця – 300 г
  • Цукор – 120 г
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа
  • Окріп – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Чорницю помити і перебрати, насипати в чисті банки.
  2. Поступово налити окріп до горлечка. Накрити кришками або блюдцями і залишити на 10 хвилин.
  3. Акуратно зняти кришки і злити воду назад в каструлю через зливну кришку. При цьому зручніше тримати банку рушником.
  4. У банки з пропареними ягодами всипати лимонну кислоту і цукровий пісок.
  5. Воду ще раз довести до кипіння і знову залити її в банки. Відразу ж накрити банки ошпареними кришками і закупорити за допомогою закаточного ключа.
  6. Банки з чорничним компотом перевернути на бік і залишити остигати в такому положенні, а потім перенести в темне прохолодне місце.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з чорниці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом найсмачнішого чорничного пирога.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти