Пиріг з полуницею ідеально підходить для літнього чаювання. Пісочний тарт з ягідним кремом смачний, легкий і досить просто готується. Ви можете спекти один великий пиріг або зробити порційні кошики.
Дивіться відео, як приготувати французький тарт "Татен":
Полуничний тарт з пісочного тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 175 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 3 жовтки
- 1-2 ст.л. води
Для начинки:
- 250 г полуниці
- 3 яйця
- 1 ст. цукру
- 1 ст. вершків 35%
- Свіжа полуниця – для прикраси
Рецепт приготування:
- Борошно, цукор і масло розтерти в крихту. Додати жовтки і замісити тісто, при необхідності додавши крижану воду.
- Тісто загорнути в плівку і прибрати до холодильника на півгодини.
- Форму для пирога змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.
- Після чого розкачати тісто і викласти його в підготовлену форму для пирога.
- Полуницю помити, перебрати, обірвати листочки. За допомогою блендера перетворити ягоди на пюре.
- Додати цукор, перемішати. Ввести яйця, добре збити. Влити вершки і ще раз збити.
- Вилити начинку на підготовлене тісто в формі.
- Випікати в розігрітій до 180 С духовці 25-30 хвилин. Вийняти, засудити.
- Зверху прикрасити полуницею, нарізаною тонкими пластинками.
Порада: Щоб полуниця не обвітрилися, можна покрити її спеціальним желе для торта.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом простого пирога на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати полуничний пиріг в мультиварці.